реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Художник не потрапив за ґрати

Почесний член Асоціації художників-акварелістів США і Канади, чернігівський художник-пейзажист, людина, яка все життя зображувала церкви, Леонід Могучов, 1925 року народження, не сидітиме два роки у тюрмі, він був амністований.
Нагадаю, що торік під час нападу на нього п’яного сина Леонід Могучов був змушений вдатися до самооборони з метою захисту паралізованої дружини. Під час розгляду справи (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони) Леонід Борисович знаходився вдома на «підписці про невиїзд». У березні був амністований.
Після визволення Чернігова 1943 р. Могучов стає бійцем Червоної Армії. Брав участь у боях на 1-му Білоруському, Українському і Прибалтійському фронтах. Нагороджений бойовими медалями.
Після демобілізації Леонід Борисович у 1952 р. повернувся до Чернігова. Тут Могучов побачив те, що боляче вразило його чутливу душу. Саме тоді у розпалі була шалена антирелігійна кампанія: руйнували храми, монастирі. Вирішив хоча б на папері зберегти для сучасників та нащадків неперевершені витвори зодчих, котрими з давніх-давен славиться Чернігівщина. За довге творче життя складалося величезне зібрання малюнків, котрі показують, якою була колись Україна і що ми втратили.
Леонід Могучов відомий в Україні та за її межами як поборник збереження пам'яток історії та культури. Це він довів 58 пересувними персональними виставками. Незважаючи на власний скрутний фінансовий стан, митець залучив і направив на відбудову церков чимало коштів.
На минулому тижні Леонід Могучов відзначав 84-ий день народження.

Олександр ЯСЕНЧУК.






Коментарі (0)
avatar