реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Вирішували долю Ялівщини

Наприкінці минулого тижня в приміщенні Орхуського центру при Держуправлінні охоронприроди в Чернігівській області відбулось робоче засідання Громадської ради, яка складається з неурядових громадських організацій та об’єднань природоохоронного спрямування.
Було розглянуто проблемне питання щодо надання урочищу Ялівщина природоохоронного статусу – регіонального ландшафтного парку (РЛП).
На засіданні також були присутні представники ПЕК з питань Ялівщини, громадськість, студенти Чернігівського педуніверситету, місцевих ЗМІ, керівництво КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради та Держуправління.
Представники ПЕК продемонстрували присутнім відеофільм про красу, неповторність Ялівщини, її теперішній стан та обґрунтували доцільність існування регіонального ландшафтного парку
В своєму виступі заступник начальника Держуправління Л.Г. Івашко повідомила присутнім про наданий Держуправлінням запит до науково-дослідного інституту (НДІ) проектування міст «Діпромісто» щодо подальшої перспективи функціонування лісопарку Ялівщина. У відповіді, що надійшла від НДІ, йдеться про завершення розробки проекту «Детальний план території. Функціонально-планувальна організація лісопарку «Ялівщина» в м. Чернігові». Проектом надається пропозиція щодо переведення лісопарку Ялівщина у категорію міського парку, з виділенням функціональних зон парку – тихого відпочинку, фізкультурно-оздоровчої, дитячої тощо.
Подальше питання з визначення природоохоронного статусу урочища Ялівщина відноситься до компетенції органу місцевого самоврядування – Чернігівської міської ради.
ПЕК, в свою чергу, надіслала до НДІ «Діпромісто» свій проект організації РЛП «Ялівщина» з проханням врахувати думки комісії при розробці детального плану території лісопарку.
В своєму підсумковому рішенні громадськість заявила про бажання взяти активну участь в громадських обговореннях проекту розробки детального плану території Ялівщини.

Наталія Радченко зав. сектором взаємодії з ЗМІ та зв’язків з громадськістю. Орхуський центр Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar