реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Будьте обережні: м"ясо "не відповідає нормі"!

Порушення стандартів стали нормою?
Майже 90% перевірок додержання вимог стандартів, норм і правил при виробництві продукції мають негативний результат.

Про це повідомила начальник відділу державного нагляду за додержанням стандартів, норм та правил ДП "Чернігівстандартметрологія" Олена Сліпець.
"У 1 кварталі інспектори держнагляду виявили порушення вимог стандартів при проведенні 49 перевірок – 89% від загальної кількості", - сказала вона.
Олена Сліпець розповіла, що протягом 3 перших місяців року фахівці держнагляду провели 33 перевірки додержання вимог стандартів при виробництві харчової продукції. З них 94% мали негативний результат.
Зокрема, фахівці перевірили 1 тонну м’ясопродуктів та м’ясних напівфабрикатів на суму понад 25 тисяч гривень. З них не відповідали вимогам стандартів 0,83 тонни на суму понад 15 тисяч гривень.

Із перевірених 4,5 тонн хлібобулочних виробів кожен третій "не дотягував" до стандарту.
"Інспектори перевірили 2,5 тонни кондитерських виробів на суму 25 з половиною тисяч гривень. Більше половини (1,32 тонни) готової продукції не відповідали вимогам стандартів", - додала Олена Сліпець.

Протягом кварталу фахівці державного нагляду ДП "Чернігівстандартметрологія" контролювали якість питної води. Вони провели перевірки на 3-х підприємствах області – ЗАТ "Комунальник" у Щорсі, на Ріпкинському КП "Водоканал" та КП "Чернігівводоканал".
Перевірки показали, що якість води відповідає стандарту. Проте стан засобів вимірювальної техніки був незадовільний, не було належного контролю якості води перед надходженням до розподільчої мережі міста. А технологічне обладнання підприємств потребує поточного ремонту.
За результатами перевірок підприємствам видані приписи про усунення порушень, накладені штрафи та адмінштрафи.

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"






Коментарі (2)
avatar
1
Да-да
avatar
2
Спасибо автору.
avatar