реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Смачного? або М"ясо із задушених корівок

Того ранку доярка корівника державного підприємства дослідного господарства Інституту сільського господарської мікробіології УААН, що знаходиться в мікрорайоні Бобровиця у Чернігові першою помітила вогонь. Горів корівник та «сторожка» біля нього. Швидко викликали пожежників, але було вже пізно.
«Під час пожежі внаслідок задимлення приміщення корівника загинуло 32 голови великої рогатої худоби. На місці пожежі виявлено тіло сторожа Миколи Ященка, 1963 року народження. Причина пожежі –необережність під час паління сторожа. Збитки уточнюються». Це повідомлення за підписом В’ячеслава Риги, начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, було поширено по чернігівських ЗМІ.
Ситуація нетипова, виїжджаю на місце події.
– Он корівники, що згоріли минулого року. -- показує рукою Петро Михайлович, місцевий житель, який на велосипеді проїжджає через ферму.
– Що ж стало, на Вашу думку, причиною пожежі? – цікавлюся у велосипедиста.
• Сторож вже другий день горілку «кіряв», його ж там ніхто не перевіряв.
До речі, пригадую, що Микола Ященко -- це ж мій колега, працював на міському телебаченні, публікувався і в «Сіверщині».
Підходимо до корівника, слідів пожежі не видно, зате на підлозі помітні сліди крові, знаходжу коров’ячий ріг, у стійлах стоїть десь 150 корів, по кошарі бігають здоровенні собацюри, нікого не видно, заходити далі не ризикую. Обходжу збоку, тут вже видно, що прибудова до корівника постраждала від вогню. Як сказано у повідомленні МНС, «о 6 год. 11 хв. сталася пожежа побутового приміщення 2х4 метри в корівнику (140х30 м з прибудовою розміром 14х25 м., стіни залізобетонні, покрівля шиферна по дерев’яному риштуванню). Вогнем знищено диван, пошкоджено облицювання стін побутового приміщення». Біля неї щось ремонтують. Як тільки я підходжу до будови, ремонтники ховаються, причому зачиняються зсередини!
«Мабуть, їм є що приховувати» -- міркую собі.
...

Олександр ЯСЕНЧУК
Повністю матеріал читайте в газеті "Сіверщина", яка побачила світ 16 квітня.






Коментарі (0)
avatar