реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

«Зальотні» рекетири затримані у Прилуках

Зранку 6 квітня до чергової частини Прилуцького міськвідділу міліції зателефонувала схвильована жінка. Вона повідомила: дві години тому зник її чоловік. Під час детального з’ясування обставин події міліціонерам стало відомо, що цього дня 24-річний прилучанин Дмитро вирушив з дому на роботу. Він працює оператором на нафтогоні. Але вже хвилин через 20 чоловік повернувся під приводом того, що щось забув. Біля двору його чекав легковик ВАЗ десятої моделі. Попорпавшись у своїх речах кілька хвилин, чоловік сів у автівку і поїхав. Пізніше з’ясується, що він брав банківську картку.

На запитання дружини, хто ці люди і куди збираються їхати, один з гостей відповів, що вони з міліції й хочуть задати чоло-вікові декілька питань у райвідділі. Натомість жіноча інтуїція підказувала Інні, що відбувається щось не зовсім добре. Через годину вона зателефонувала Дмитру на роботу, але там чоло-віка не було. Тоді жінка зателефонувала в міліцію.

Отримавши інформацію про викрадення людини, співробітники Прилуцького міськвідділу, залучивши до операції співро-бітників УБОЗ та співробітників Прилуцького відділу державної служби охорони, провели комплекс оперативно-розшукових заходів. На одній з вулиць міста була затримана «десятка», у якій перебували двоє невідомих та зниклий Дмитро. Міліціонери встановили, що затримані - харків’яни. Це 31-річний Ілля та 35-річний Георгій. У їх машині було виявлено більше 1200 дол. США, близько 15 тисяч гривень, три мобільні телефони... А також ключка для хокею на траві та молот. Зі слів затриманих, для «рихтувальних робіт».

Потерпілий розповів, що ці люди зустріли його по дорозі на роботу, представилися співробітниками міліції і запропонували йому проїхати з ними у справах. Незнайомці зауважили, що знадобиться чимала сума грошей (за якими чоловік і повертався додому).

Самозванці і їх транспорт затримані. За фактом порушена кримінальна справа за ст.146 ч.2 – незаконне позбавлення волі або викрадення людини.

А от викрадений пан теж виявився не таким вже й «білим та пухнастим». Під час санкціонованого огляду його помешкання було виявлено та вилучено речовину, схожу на наркотичну.

Речовина направлена на експертизу. Якщо вона покаже, що це наркотик, потерпілий перетвориться на підозрюваного. Проти нього порушать кримінальну справу за ст. 309 «Незаконне виробництво, придбання, зберігання та перевезення наркотичних засобів». Розслідування триває.

Газета «Прилуччина» від 15 квітня 2009 року






Коментарі (2)
avatar
1
я когдат об етом думал
avatar
2
Я тож!
avatar