реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Частині студентів повернуто стипендії. Їх намагалися вкрасти

10 тисячам студентів відшкодовано понад 6,5 млн. грн. стипендій

Генеральна прокуратура України поновила права 10 тисяч студентів, відшкодувавши понад 6,5 млн. грн. стипендій - заявив координатор громадської ініціативи „Студентський захист” Андрій Черних.

За ініціативи Генеральної прокуратури України прокурорами АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя була організована перевірка додержання вимог законодавства про освіту щодо стипендіального забезпечення учнів та студентів.

Генеральною прокуратурою України перевірку з цього питання було також проведено в Міністерстві освіти і науки України - підкреслює Андрій Черних.

Перевіркою встановлено, що за відсутності належного контролю Міносвіти деякими вищими навчальними закладами, переважно національними, усупереч вимогам ст. 54 Закону України „Про вищу освіту” припинено виплату стипендії студентам, які мають середній бал успішності 4 за п’ятибальною системою оцінювання або сім за дванадцятибальною. За наявності на поточних рахунках стипендіальних коштів, передбачених на стипендії, виплати вчасно не проведено або здійснено не у повному обсязі.

За приписами прокурорів Івано-Франківської, Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей поновлено права 10 тис. студентів, яким відшкодовано понад 6,5 млн. грн. стипендій, - зауважив координатор громадської ініціативи „Студентський захист” Андрій Черних

На усунення порушень законодавства про освіту Генеральною прокуратурою України 24 березня 2009 року було внесено подання Міністру освіти і науки України.

Громадська ініціатива „Студентський захист” буде продовжувати моніторинг питання виплати стипендій – зазначає Андрій Черних.






Коментарі (0)
avatar