реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Оперний коктейль в Чернігівському театрі

Організатор проекту «Обличчя нової опери», всесвітньовідомий майстер оперного мистецтва Володимир ГРИШКО завітав цього разу до Чернігова. І хоча напередодні творчого вечора керівництво Чернігівського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка було збентежене через те, що зала могла бути напівпустою, бо квитки розпродувалися доволі повільно, все ж таки хвилювання виявилися марними. Під час концерту оперної зірки в театрі – справжній аншлаг! І це незважаючи на те, що квитки як для нашого міста були недешеві – від 150 до 270 гривень.
Звичайно – хто йшов на справжню виставу-оперу, мій розчаруватися, бо то був всього лише концерт - хіти зі світових оперних спектаклів. Але глядачі довго не відпускали зі сцени не тільки самого маестро, а й молодих виконавців оперного мистецтва, які приїхали разом з ним на зустріч з чернігівцями.
І навіть відсутність декорацій (бо справжня опера без пишного оформлення, зображення батальних сцен все ж таки неможлива), не змогла негативно вплинути на захоплення глядачів чарівним співом виконавців. «Другорядність» їхньої ролі у порівнянні з Гришком зникала одразу, коли вони розпочинали виконувати свої сольні номери. Неабияку насолоду «театрали» отримали від чарівного співу солістки болгарської національної опери Аїди Швець. До речі, вперше її спів почув колись в одній з радіопередач, в якій вона приймала участь – це була неповторна і бажана мить почути ще раз її співочий і незабутній голос, і ось тепер – вона тут, співає в живу перед нами.
«Такого голосу ви непочуєте ніде в світі, - представляючи молодого оперного співака Костянтина Збаничука сказав Володимир Гришко. – Це – унікальне чоловіче сопрано…» І глядачі самі переконалися в унікальності і неповторності того співу, коли Збаничук виконував твори з окремих оперних партій.
А коли на сцену вийшла худорлява 8-річна дівчинка із Хмельниччини Вікторія Літвінчук і заспівала спочатку знамениту «Джамайку», то її голос, здавалося, було чути по всьому Чернігову. Ні-ні, вона не напружувала свої голосові зв’язки, а променисто співала і той спів зачаровував глядачів своєю удосконалою незвичайністю, даруючи прекрасні миттєвості справжнього таланту!
«Я витратив час недаремно, коли їздив Україною у пошуках таких неповторних талантів», - поділився з глядачами Володимир Гришко.

Сергій КОРДИК

Довідка.

У 1989-му році Володимир Гришко завоював III пре¬мію на Міжнародному конкурсі оперних співаків у Марселі, II премію на Всесоюзному престижному конкурсі імені Глінки і Гран-прі та спеціальний приз Пласідо Домінго «Тенор-мілор («Кращий тенор») на Міжнародному конкурсі вокалістів у Барселоні Імені Франсіско Віньяса, Іспанія. Приз «Тенор-мілор» за умовами конкурсу присуджують лише італій¬цям. Українець Володимир Гришко був винятком. «Гран-прі» на Міжнародному конкурсі співаків у Тулузі, Франція після виконання арії Рудольфа з опери Пучіні «Богема».
В. Гришко – Народний артист України. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Нагороджений Орденом «Ярослава Мудрого» V ступеня, міжнародною премією «Олімп» та Орденською відзнакою «Суспільне визнання», Орденами «Святого Князя Володимира» ІІ і ІІІ ступенів, Командорським Хрестом Ордену Святого Станіслава ІІІ ступеня.









Коментарі (1)
avatar
1
Человек талантливый я увлекаюсь его творчеством.....
avatar