реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

У Прилуках -- люди культурні

У четвер, 26 лютого 2009 року, на 16-ту годину знову (як і кожного четвертого четверга на четверту годину) у книгарні-кафе "За двома зайцями", в помаранчевій залі, збирається засідання прилуцької "Просвіти" ім.Т.Г.Шевченка. У гостях матимемо Богдана Логвиненка - надзвичайно активного патріотичного культурника, любителя незаслужено забутих українських письменників, художників та громадських діячів.

Впертого просовувача в маси сучукркульту, що вміщує в собі сучасну українську музику, сучасну українську літературу, сучасне українське мистецтво - все це таке іноді несподіване, бо незнане, але завжди таке рідне.

Вже третій рік широко відомі у вузьких колах (с) культурницькі інтернет-проекти Богдана Логвиненка sumno.com і vydelka.com, котрі нині підтримувані дружною командою адмінів та авторів. І в яких, до речі, автором може стати кожний бажаючий.

Богдан був і буде співорганізатором як концертів та фестів по всій Україні, так і акцій проти бюрократії й бездіяльності влади взагалі, та проти захланних владників міста Києва зокрема. Серед співорганізованого - велонаїзд, що мав на меті змусити владу убезпечити дорогу для велосипедистів та пішоходів. Також протесна акція щодо незаконної приватзації та забудови єдиної дитячої площадки у одному із мікрорайонів Києва. Тощо.

А ще - просто позитивний такий журналіст і відповідальний працівник каналу 1+1. Більше розкаже він сам - приходьте на зустріч.

Також говоритимемо про Георгія Гайдая і його доробки. Будемо зачитувати уривки з його робіт. Художник-скульптор Семен Кантур запрезентує проект шанувальної дошки Георія Феоровича, що має бути встановлена на будинку, де жив краєзнавець, а нині проживає сердешна його дружина Катерина Гайдай.

Для естетичної розваги буде запропоновано переглянути світлини із Лондона, Едінбурга, Йорка у Великій Британії. Провести дискусію з приводу діяльності Спілки українців у Британії. Поговорити про те, що з тих країв можна "скопіювати з гордістю", що ми власними силами можемо зробити для збагачення української культури.

Будуть ще сюрпризи smile

Орися ГРИГОРЕНКО,
голова міського товариства "Просвіта". Прилуки






Коментарі (0)
avatar