реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Ольга Богомолець співає про острів Борнео

У морі цинізму, політичної колотнечі, комп"ютерного клацання очей і мізків її концерт -- острів щирості і любові. До людей, до України, до Слова. Вона співає слова великої поетеси-мовчунки Ліни Костенко "Мені б курінь на острові Борнео, але і там, мабуть, вже полігон". Насправді ж, співає про нас.

Лікар Ольга Богомолець за першою своєю піснею пішла в зал -- весь перший ряд філармонії займали діти-сироти, яких вона оглядала і призначала лікування. До кожного доторкнулася, кожного погладила. Ольга Богомолець:" Я поставила собі мету -- оглянути всіх сиріт України на предмет виявлення захворювань шкіри". Прямо зі сцени питала одного хлопця:" Ти погоджуєшся лікуватися? Це зовсім не страшно!". А ще вона того дня читала лекцію для лікарів-педіатрів.

Що сказати про концерт? Його треба чути. Слова -- її хрещеного батька Євгена Сверстюка, Ліни Костенко, самої пані Ольги. Музика -- тільки її. Вдячна публіка, що переповнила залу, -- медики, журналісти, просвітяни, аплодували довго. А Ольга Богомолець, тур якої Україною проходить за підтримки Президента Віктора Ющенка, зовсім не говорила про політику. Вона розповідала про свого знаменитого прадіда -- академіка, про свою бабусю, проспівати пісню про яку не дали сльози...

Коли вона називала імена Василя Стуса, Євгена Сверстюка, у мене закрадалася думка -- чи знають медики цих людей? Але думалося й про інше: слава Богу, у нас є справжня еліта України. Ольга Богомолець -- перша в її негустому ряду.

Захоплювався
Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (0)
avatar