реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Штурм «Чернігівобленерго»

За даними керівництва УМВС України в Чернігівській області, близько 13.30 група з 60 невідомих, одягнених в камуфляж, зробила штурм офісу компанії.

Спочатку нападаючі розбили всі вікна на першому поверсі, закидали офіс димовими шашками,. Потім виламали двері і проникли всередину будівлі. Охорона, колектив і керівництво "Черніговобленерго" спробували зупинити невідомих, внаслідок чого зав'язалася бійка. За даними обласного управління Чернігівської області, в бійці взяли участь близько 100 чоловік. При цьому нападаючі застосовували сльозоточивий газ, гумові палиці і електрошокери.
«Застосувавши спецзасоби, люди в камуфляжі захопили перший і другий поверхи будівлі, розгромивши фінансовий, юридичний департаменти і диспетчерський центр», - повідомили в центрі громадських зв'язків УМВС Чернігівської області.
Близько 14.50 на місце події прибули співробітники МВС, які затримали нападаючих з обіцянкою "встановити їх осіб", а також приступили до опиту потерпілих. Прибулий услід загін "Беркута" узяв під охорону офіс підприємства. Тим часом в ході штурму в будівлю обленерго разом з нападаючими проникли адвокати, що пред'явили вирішення Соломенського районного суду Києва, згідно якому новим головою правління компанії замість Юрія Лесняка призначений Михайло Мальований, раніше очолюючий "Днепрообленерго" (10% акцій підприємства знаходяться у власності Костянтина Григоришина).

Всі вищеназвані компанії є конфліктними підприємствами, за які давно борються дві групи акціонерів, – російський підприємець Костянтин Григоришин (володіє 20% акцій обленерго), власник групи "Приват" Ігор Коломойський і акціонер ЗАТ "Футбольний клуб 'Динамо' (Київ)" Григорій Суркіс (останні спільно контролюють 53-54% акцій).
Як повідомили ' в групі "Енергетичний стандарт" (контролюється Костянтином Григоришиним), «Костянтин Іванович сьогодні провів день на НВО імені Фрунзе, нічого не чув про ці події і завтра розбиратиметься».
Видно, розбиратися в ситуації пан Григоришин буде не один. Учора увечері в прес-службі Кабміну розповіли: «Прем'єр-міністр вже доручив Генпрокуратурі розібратися в патовій ситуації і переділі власності на обленерго». У Генпрокуратурі підтвердили, що розпорядження прем'єра отримані.
Ця подія відбулась рівно два роки тому (22 лютого, в четвер, 2006 року). Трохи не дотягнули керівники Чернігівобленерго, аби відзначити цю подію відключенням військових об’єктів, що мають стратегічне значення для країни. А, може, це була, їхня репетиція до чогось більшого? Ось до чого призводять непродумані кроки керівництва нашої держави, коли такі об’єкти віддаються в приватні руки. Здається мені, що й Президент активно підтримував у свій час кампанію з передачі державних подібних об’єктів в приватні структури. Немає у нас свого Лукашенка, на жаль… Вже відомо було, де були б такі керівники, які посміли б посягнути на безпеку країни! А у нас – чергове звернення до народу…

Cергій КОРДИК,
На фото: під час штурму "Чернігівобленерго" у 2006 році






Коментарі (0)
avatar