реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Різдвяна казка для дорослих

Чого тільки не стається в ніч перед Різдвом! Усякі дива можливі! Це давно підмітив наш земляк, класик української (і російської!) літератури Микола Васильович Гоголь, чиє 200-річчя від дня народження відзначатиметься цього року.

У ніч перед Різдвом трапилося диво: в стару яблуню, що росла у дворі редакції, вдарила блискавка. Звідки вона взялася взимку, чому саме в нашу яблуню? Над цими містичними питаннями ламав голову весь колектив „Сіверщини”.
Та відповідь прийшла несподівано: пильний погляд нашого редактора виявив біля стовбура напівобгорілий камінець, котрий, як тільки Василь Федорович узяв його до рук, відкрився, немов морська раковина. У цьому дивовижному камінці була прихована таємниця – лист із майбутнього 2019 року, від редакційного колективу всеземної газети „Сіверщина”.
Тож для вас, шановні читачі, оприлюднюємо цього листа і заодно відкриваємо майбутнє. Перш за все з листа стало зрозуміло, як до нас потрапило послання. Використовуючи найновіші розробки Ніжинського ракетно-дослідного університету та його філій у Кембриджі й Гарварді, колектив редакції на чолі з досвідченим редактором „Сіверщини” 2019 року Василем Чепурним для підтримки нас, нині сущих, запустив на надсвітовій швидкості послання через супутник у космос. А там супутник, завдяки парадоксу Ейнштейна, повернувся у минуле і, виконуючи запрограмовану операцію, приземлився у дворі редакції.
Так от: чернігівцям у 2019 році жити стало не краще. Бо цього року не користувалися шаленою популярністю придеснянські курорти й знамениті комп’ютери дослідних лабораторій Прилуччини та Варвинщини, відомі у світі як українське чудо. Тож і за гривню цього року давали тільки 26 євро та 89 юаней, американський долар унаслідок кризи знецінився і помер ще 2015 року. Для маленьких українців почалися проблеми, бо не кожна родина тепер не тільки не могла придбати собі гвинтокрил, а й навіть дозволити собі відпочинок на Гаваях. Тож багато хто обмежив себе відпочинком на островах Індійського океану.
Єдине, що порадувало, – успіхи представників найпівнічнішого району Чернігівського князівства – Московської волості. Урожай буряків перевищував очікуваний утричі. Тому ціни на пальне мали впасти: 2019 року всі автомобілі використовували замість бензину спирт, що виготовлявся з українського цукру. Тож на початку зими Патріарх Соборної Православної Церкви України-Руси Філарет освятив місце для побудови нового автозаводу в Мені.
Після економічної кризи 2009 року, коли гостро постала продовольча проблема, українські родючі чорноземи привели нашу державу до економічного зростання. Гроші, отримані від продажу продуктів до спекотної Африки, були не розкрадені, як зазвичай, а використані для економічного розвитку та стабільності нашої держави. Унаслідок суспільних потрясінь була відроджена держава Київська Україна-Русь, до якої увійшли Україна, Росія та Білорусь з центром у Києві. Державою пожиттєво керував князь, якого обирало Народне Віче. До українських ноу-хау виборчої системи належала наступна норма – особиста відповідальність керівника. Якщо чиновник високого рангу не виконував особистих обіцянок, його страчували.
Україна-Русь учергове аргументовано відбилася від пропозиції вступити до НАТО.
«Навіщо нам за свої гроші утримувати цих лайдаків?» – заявили представники Народного Віче з Галицького князівства.
Газету „Сіверщина” у 2019 році теж спіткали проблеми. Унаслідок неправильного менеджменту припинила виходити її дочірня газета „Нью-Йорк Сіверщина таймс”. Решта ж газет – „Сіверщина Морнинг” та „Сіверщина Геральд Триб’юн”, „Сіверщина в Московії”, „Біла хата forever” – працювали нормально. Атаку хакерів-сепаратистів з організації „Тигри визволення Санкт-Петербурга” зазнав інтернет-портал новин „Сіверщина онлайн”, але він вистояв і залишився найвідвідуванішим сайтом Євразії.
Наприкінці листа було дописано побажання Миколи, штатного метеоролога газети, з хутора Новозибків Брянської волості: «Нехай проблеми і незгоди не роблять нам у житті погоди! З Новим роком вітаю вас!»

Підготував до друку лист Олександр ЯСЕНЧУК.






Коментарі (0)
avatar