реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Правий погляд. Йшла війна...

У мультфільмі "Пригоди капітана Врунгеля" її герої співають: "Как вы яхту назовете - так она и поплывет". Тож врунгелівська яхта "Победа" після невдалого старту стає вже "Беда" з усіма випливаючими з цієї назви наслідками.
Чи придаємо ми належне значення назвам вулиць, міст, подій? Чи одне й те ж за звучанням слово-назва для українських громадян означає те саме поняття?
Візьмемо хоча б просте і всім зрозуміле поняття "війна". Думаю, ніхто не заперечить, що війна - це, в першу чергу, смерть людей як близьких, так і чужих. Але як тільки до слова "війна" додати якийсь прикметник, наприклад, громадянська чи вітчизняна, національно-визвольна чи загарбницька, як до смерті людей на цій війні, її учасників буде різне ставлення.
Ось яскравий приклад. Війна, розпочата в кінці 1917 року проти Української Народної Республіки(УНР) "красною" гвардією більшовицької Росії. Виникає питання - це громадянська чи національно-визвольна війна? І чи не продовжувалася ця війна до початку 50-х років XX століття? І чи не закінчилася вона лише 24 серпня 1991 року?
Те, що ця війна не припинилася у 1921 році, бо і далі гинули тисячі й тисячі українців, - сумніву немає. Жахливі голодомори 1921, 1933, 1947 років, масові репресії 1937 року, сотні тисяч полонених солдат-українців у 1941, 1942 роках, масові депортації і переселення мільйонів українців - прямі наслідки цієї війки.
Безумовно, можна пояснювати ці факти, як це роблять комуністи, зловживанням "слуг" народу, помилками вождів, підступністю ворогів або просто впертістю самих українців, які не бажали будувати світле колгоспне майбутнє усього людства - комунізм.
І якщо події 1917-1921 років в Україні більшістю українців і сьогоднішньою владою вже не розглядаються зі сталінських позицій, як громадянська війна, то на події початку II Світової війни продовжує тиснути міф Великої Вітчизняної війни, створений у брежнєвську епоху.
Переконаний, що якби не війна окупаційного комуністичного режиму проти вигаданого ними так званого "українського буржуазного націоналізму" (мабуть, від ленінської тези, що селяни - це дрібні буржуї), то жахливих жертв у війні між Німеччиною й СРСР було б набагато менше.
Нагадаю, що всього за в років (!!!) до початку війни з Німеччиною в Східній Україні було організовано страшний голодомор, за 4 роки - репресії 1937 року, а напередодні війни - масове нищення свідомого українства в Західній Україні.
Тож риторичним є питання: "Чи не вбачали "слуги" народу, які все це коїли, в кожному вцілілому українському селянинові або інтелігентові потенційного "ворога-зрадника"? А якщо врахувати, що до лав "красної" армії в першу чергу мобілізували з прифронтових зон селян (робітники повинні були евакуюватися разом з підприємством), то зрозуміло, що у найбільшому в історії воєн 600-тисячному "котлі" восени 1941 р. опинилося найбільше українських селян. Те ж саме сталося і в 1942 році під Харковом.
Навряд чи у когось зі сталінських генералів були сумніви щодо визначення всіх полонених "червоноармійців"-українців як зрадників. Те, що і в самій Росії громадянська війна не закінчилася в 1922 році, свідчить факт створення німцями з полонених росіян РОА ("Русской освободительной армии") на чолі з генералом Власовим.
У зв'язку з цим, не такими вже безглуздими виглядають інші спроби німців створення з військовополонених "красної" армії національних підрозділів з народів, що населяли "страну рабочих и крестьян".
Як ставилася до цього сталінська верхівка, свідчить, наприклад, такий факт, почутий від відомого на Чернігівщині партизанського вожака. Так, у 1943 році під час боїв на Оболонському плацдармі (біля села Оболоні Сосницького району) на радянський бік перейшов у повному складі батальон колишніх полонених башкір. Чи не наступного дня башкір кинули назад на ту ж переправу через Десну, де весь батальйон і загинув.
Чи була в цьому військова необхідність? Важко сьогодні визначити. Але дехто й досі переконаний, що башкіри тільки так і повинні були змити свою зраду перед "социалистическим отечеством".
Мабуть, за такою ж логікою діяли "слуги" народу восени 1943 року, коли сотнями тисяч мобілізували через польові військкомати українських селян і ненавченими, а часто-густо й неозброєними, кидали їх на Дніпровські плацдарми?
Чи не вважали кремлівські вожді українських селян, що два роки прожили під німецькою окупацією, потенційними зрадниками? Щодо масштабів цієї проголошеної війни, наведу лише один факт.
В Козелецькому районі Чернігівської області в селі Опеньки у сільському клубі бачив років двадцять тому стенд "Вони загинули за Батьківщину". На стенді був такий красномовний напис: "У 1941 році загинуло на фронті 43 односельці, у 1942 році - 19, у 1943 році - 347, у 1944 році - 25, у 1945 - 8".
А скільки таких сіл в Україні?!
Які ще потрібні коментарі? Сьогодні не приховати незаперечного факту, що загарбання фашистською Німеччиною України призвело до активізації українського національно-визвольного руху. Багато хто ще добре пам'ятав події 1917-1918 років. То ж московські більшовики діяли, як і тоді, підступно. З одного боку нищили українців, а з іншого - загравали з ними. Наприклад, шляхом "визнання" суверенності УРСР і навіть створення під час війни при уряді УРСР військового міністерства, запровадження ордена "Богдана Хмельницького", членства УРСР в ООН.
Але про те, що у 1941 році у кремлівських вождів були зовсім інші плани, свідчить розпуск Комуністичного Інтернаціоналу тільки у 1943 році. Сьогодні навіть для деяких комуністів виглядає дивним факт перебування в Чернігові в кінці червня 1941 року разом з українськими літераторами О.Корнійчуком і М.Бажаном німецького перебіжчика, який завіряв чернігівців, що кращі, класове свідомі сини німецького народу допомагають радянському народу і ось-ось треба чекати щось на зразок соціалістичної революції 1918 року і в загарбаній фашистами Європі.
То ж чи була війна, що почалася 22 червня 1941 року між Німеччиною і СРСР. для українців Великою Вітчизняною?
Те, що великою, - без сумніву, а от щодо вітчизняної... То з якого року?

Сергій СОЛОМАХА






Коментарі (9)
avatar
1
Эта статья - яркий пример "бандеризации" украинской истории. Опровергать данный текст сложно, т.к. он абсолютно бездоказателен. Здесь, в основном, изложены субъективные рассуждения и непонятно откуда взявшиеся выводы автора.
Для того, что бы понять, насколько они неверны, достаточно привести некоторые цифры.
В годы Великой Отечественной войны в Красной Армий сражались около 6 миллионов украинцев. Более 2 тысяч из них стали Героями Советского Союза. 32 украинца стали дважды Героями Советского Союза(всего 115). А летчик-истребитель Иван Кожедуб оказался одним из двух в стране трижды Героев Советского Союза (вторым был летчик-истребитель Александр Покрышкин).
Вот только небольшой перечень украинцев - героев:
Маршал Советского Союза, дважды Герой Советского Союза Родион Малиновский (командующий рядом фронтов и армий).
Маршал бронетанковых войск, дважды Герой Советского Союза Павел Рыбалко, (командующий танковой армией).
Маршал артиллерии, дважды Герой Советского Союза Кирилл Москаленко (командующий рядом армий).
Генерал армии, дважды Герой Советского Союза Иван Черняховский (командующий армиями и фронтами, погиб в марте 1945 года).
Генерал-полковник, Герой Советского Союза Михаил Кирпонос
Разве так сражаются за чужую империю? Понятно, что так воюют только за свою РОДИНУ!
Теперь о количестве безвозвратных потерь. Русских погибло - 5756,0, что составляет 66,402%. Украинцев - 1377,4 или 15,89%.
http://moshkow.cherepovets.ru/cgi-bin/html-KOI.pl/MEMUARY/1939-1945/KRIWOSHEEW/poteri.txt#w05.htm-_Toc536603355
Только одни эти цифры показывают, что именно русский народ вынес основную тяжесть борьбы с фашистскими захватчиками. Победили же мы только благодаря тому, что были ВМЕСТЕ.
avatar
2
"Победили же мы только благодаря тому, что были ВМЕСТЕ" також з США, Великою Британією, Францією, Китаєм та іншими країнами антигитлерівської коаліції.
Герої СС це комуністична пропаганда, не більше, яка нічого не доказує, бо здійснювалася за рознарядкою Ставки.
avatar
3
Авторы современных украинских учебников среди украинских героев Великой Отечественной войны выделили всего три фигуры, поставленные в один ряд, - Ковпака, Шухевича и Бандеру (Ковпак, наверное, в гробу переворачивается!). 'Молодая гвардия' уже даже не упоминается в учебниках. А о массе украинских маршалов, генералов в составе Красной армии, о Героях Советского Союза, имевших украинские корни, нет ни слова. Это не вписывается в образ 'закабаленной' Украины, которую 'империя' держала в подчинении только силой 'колониальной' армии.

Вот и путаются современные детишки, теряясь в понятиях, касающихся Второй мировой войны. Ведь термин 'Великая Отечественная' из учебников фактически изъят. Украина, согласно логике местных 'историков', воевала то ли во Второй мировой войне, то ли в советско-немецкой. Вот и бежит 9 мая на '5-м канале' целый день красная строка: '9 мая - День победы Украины во Второй мировой войне'. Оказывается, победила-то Украина, а не антигитлеровская коалиция разных стран.
Дошло до того, что дети рисуют рейхстаг с ... сине-желтым флагом. Откуда им знать, под какими флагами воевали их деды, если в учебниках об этом ни слова?
В учебнике истории для 11 класса, пишется, что украинцы ждали прихода фашистов, надеясь на 'избавление от большевицкой тирании'. biggrin
Живописуя зверства фашистов и энкаведистов, Кульчицкие и Шаповалы, забывают сказать, что расстрел в Бабьем Яру проводился украинскими полицаями, или что в 'Акте провозглашения независимой Украины' 30 июня 1941 г. восхваляется 'Великий фюрер'.

Рисуя положительный образ Степана Бандеры, современые новоделы истории приводят цитату, которая, должна продемонстрировать 'патриотизм' лидера ОУН: 'Ненавидит как русских, так и немцев'. Это же страшные вещи!!!

Описывая послевоенный период истории авторы учебника по истории пишут: 'Сталинский режим решил 'покарать' не только украинцев, но и другие народы, которые обвиняли в предательстве', после чего следует описание депортации крымских татар. Фраза 'не только украинцев' не подкреплена никакими доказательствами, но у читателя складывается устойчивое мнение: украинцев тоже 'карали' после войны только за то, что они - украинцы. А как прокомментирован тост Сталина 'За русский народ!', сказанного им после Парада Победы: 'Официальное подчеркивание роли русского народа не предвещало ничего хорошего украинскому народу, которому Кремль не доверял за то, что он пребывал под немецкой оккупацией'...

Можно сделать выводы. Современные новоделы истории - это люди без чести и совести. Главная их задача вбить в сознание граждан Украины ненависть к братскому русскому народу.

avatar
4
Йа йему про Фаму, а он мне - пра Йєрьому.
За логікою гаспадіна Алеха всі, в т.ч. радянські чиновникі, керівники підприємств, військові, які разом Польщу ділили у 1939 році, і плідно аж до 22 червня 1941 року співробітничали з законно обраним німецьким народом урядом Німеччини на чолі з канцлером по сумістництву фюрером А.Гітлером є фашистськими прихвостнями і військовими злочинцями.
Повністю підтримую цю логіку. Але...
Чому за співробітництво з Німеччиною проти Польщі, за незалежну Україну в ті ж часи лідери ОУН вважаються ідеологами "руССизму" досі зрадниками України і злочинцями у Велікай расєйі ?
От де подвійний, ба потрійний стандарт...
avatar
5
Подчиненный Ющенко одурел от национализма
Библиотеке в Крыму подарили книжонку о неполноценности москалей
Заместитель представителя президента Украины в Крыму с красноречивой фамилией Пробей-Голова сделал такой подарок библиотеке, что у присутствовавших просто волосы встали дыбом…
Чиновник принес в дар библиотеке “шедевральное” творение под названием “Московство”, принадлежащее перу Павла Штепы, канадца кубанского происхождения, повествующее об ограниченности и неполноценности “москалей”. Первое издание “нетленки” о “клятых москалях” было выпущено в Канаде еще в далеком 1968 году. Но в 2007-м книгу переиздали в западноукраинском городе Дрогобыч тиражом 10 000 экземпляров. Ведь именно на такой литературе нужно воспитывать будущих героев новой Украины…
На 345 страницах Павел Штепа разглагольствует о ничтожности “москалей” и превосходстве над ними украинцев.
Вот некоторые выдержки из скандальной книги:
“Еще в доисторические времена к северо-восточному уголку Европы припутешествовал из Азии маленький угро-финский народец. Огромный древний лес на вязком грунте отгородил тот народец от всего мира так, что он отстал от культурного развития человечества на много веков. Например, свой литературный язык начал создавать аж в ХIХ веке от А.Пушкина (1799—1837), то есть на 800 лет позже украинцев. Чужестранцы: украинцы, татары, немцы создали государственный строй в этом Богом и людьми забытом уголке Восточной Европы. Возникло крошечное, убогое княжествоСуздальское, которое за несколько сот лет превратилось в огромную империю, занявшую одну шестую часть суши на планете”.
“Москвины — азиатской расы, а украинцы — европейской. Из многих физических отличий напомним лишь несколько для примера. В среднем украинцы высокого роста, а москвины — низкого. У украинцев длинные ноги, а у москвинов — короткие, украинцы — круглоголовые, а москвины — длинноголовые... Москвины имеют в крови группу В, а украинцы — группу А. Москвинам присущи первичные признаки монголоидной расы, а украинцам — европейской расы...”
НЕСКОЛЬКО ГЛАВ ИЗ КНИГИ
“Лень и бродяжничество москаля”
“Безбожие, распутство москаля” (очень интересная глава, из которой мы узнаем, что религией москаля является сатанизм)
“Рабство и деспотия москаля”
“Творческое бесплодие москаля”
“Захватничество москаля”
“Разрушитель Москальства”
http://www.mk.ru/blogs/idmk/2008/04/18/mk-daily/349280/

Начал читать. Сначала смеялся так, как давно не смеялся. Потом понял, что ждёт всех несогласных на Украине, если эти моральные уроды придут к власти. Прибалтийские фашисты по сравнению с ними - дети безобидные.
Вот некоторые выдержки:
Москвин уважає працю за прокляття, за кару, гіршу, ніж кара на горло. Воліє голодувати, та не працювати.
За десятки поколінь розвинуло й закріпило у москвина світогляд і вдачу волоцюги. Татарська кров владно кличе його кочувати, волочитися, мандрувати світ за очі. Чому, задля чого, куди—москвин сам не знає. Він просто не має сили противитися цьому з молоком матері всотаному, врожденому потягу, звабі. В науці це називається "атавізм", себто повернення до прапрадідівського.
Оскільки москвини духовні раби до дна їхньої душі, то вони розуміють лише мову сиди. Московські зайди в жаху тікали з України 1918 і 1941 року, коли український народ показав їм спою ДУХОВНУ СИЛУ.
На відміну від українських князів, московські одразу визнали без застережень владу хана і встановили приятельські і навіть кровні зв'язки з татарами.
Народ суто азійський, що й підтверджує аналіз їхньої крові. Азійські народи мають у крові групу "В", а індоєвропейські—групу "А". Москвини мають "В", а українці—"А". Москвинам притаманні первні монголоїдної раси, а українцям—європейської раси.
Москвини—азійської раси, а українці—європейської. З багатьох фізичних відмінностей згадаємо лише кілька для прикладу. Назагал українці високого зросту (1709 см.), а москвини—низького (1615 см.). Українці мають довгі ноги (54,6 см.), а москвини—короткі (50,1 см.)16. Українці—кулястоголові (брахіцефальність понад 80), а москвини—довгоголові (доліхоцефальність менше 75,9).
Діти москвина-українки, чи українця-московки є типовими покручами (гібридами). Вони дають звироднілих нащадків, що мають протилежні властивості, а ті. заперечуючись взаємно, викликають душевну боротьбу, душевний безлад, що часто скінчається трагічно.

http://odin.prohosting.com/~moskovst/

avatar
6
Павтарєніє - мать учєнія.
Йа йему про Фаму, а он мне - пра Йєрьому.
За логікою гаспадіна Алеха всі, в т.ч. радянські чиновникі, керівники підприємств, військові, які разом Польщу ділили у 1939 році, і плідно аж до 22 червня 1941 року співробітничали з законно обраним німецьким народом урядом Німеччини на чолі з канцлером по сумістництву фюрером А.Гітлером є фашистськими прихвостнями і військовими злочинцями.
Повністю підтримую цю логіку. Але...
Чому за співробітництво з Німеччиною проти Польщі, за незалежну Україну в ті ж часи лідери ОУН вважаються ідеологами "руССизму" досі зрадниками України і злочинцями у Велікай расєйі ?
От де подвійний, ба потрійний стандарт...
avatar
7
Соломаха, вы в школе на одни тройки учились? Вам не объясняли разницу между политикой (даже если это политика тоталитарного государства) и простым бандитизмом?
Демократическая Великобритания отдала фашистской Германии Чехословакию. Свой кусок Чехословакии оттяпала Польша. А уже после этого разделили саму Польшу.
Кстати говоря, благодаря этому Украина получила в 1939г. свою западную часть. Спасибо Сталину нужно сказать, а не ругать его. Спасибо Ленину нужно сказать, за то что собрал Украину в одно целое. Спасибо Хрущёву - за то что подарил Крым (в честь 300-летия воссоединения)!
Что касается бандеровцев, то они воевали за Гитлера! Возьмём, к примеру дивизию Ваффен СС "Галиция" http://www.galiciadivision.com/main/ Весь ее командный состав прошел обучение в офицерских училищах СС в Германии. Командиром дивизии был назначен бригаденфюрер СС Фриц Фрейтаг. Язык командования в дивизии был немецкий.
На немецком, как и все другие эсэсовцы, принимали солдаты и присягу на верность лично Адольфу Гитлеру в сентябре 1943 г.
16 мая 1944 дивизию напутствовал сам Гиммлер, после чего она отправилась воевать. Осенью 1944-го <Галиция> участвует в подавлении Словацкого национального восстания, а зимой 1945-го перебрасывается в нынешнюю Словению, где также воюет с партизанами. Большую часть фронтового времени ее гренадеры стреляли не в красноармейцев, а в славянские народы, не имевших отношения ни к сталинским репрессиям, ни к СССР. Почему для независимости надо было убивать словаков и словенцев на их родине.

Всё правильно. Стандарт - один. Фашисты или их пособники - не могут быть ероями Украины!

avatar
8
Йа йему про Фаму, а он мне - пра Йєрьому.
Гаспадін-таварісч Алех : "Ідіоти, вабсще пєрвимі бандітамі в мірє билі амеріканскіє імперіалісти во врємя вайни за низавісімость протів Англії в ХVІІІ сталєтіі. Вот с каво прімер взялі, націаналісти хахли."
avatar
9
Давно я с юродивыми не объщался.
Бедная Украина, что за уроды рвутся к власти? Куда они тебя могут завести?
avatar