реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Загряниця нам поможе?

19 районів Чернігівської області виявили своє зацікавлення взяти участь у Проекті “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, що фінансується Європейською Комісією в рамках програми технічної допомоги Європейського Союзу та співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН за підтримки Уряду України.

Учора у Києві з метою організації фінального відбору районів-учасників Проекту відбулася нарада, участь у якій взяв заступник голови обласної ради Олег Обушний. За словами Олега Олексійовича презентація районів Чернігівщини в конкурсі за право отримати фінансування виявилася однією з найпотужніших. Про це під час наради неодноразово наголошувалося як організаторами Проекту, так і представниками інших регіонів України. Проте, за умовами конкурсного відбору, лише вісім районів області були відібрані для участі в Проекті. Це, зокрема, Коропський, Щорський, Срібнянський, Ріпкинський, Менський, Борзнянський, Корюківський та Куликівський райони. Два райони – Чернігівський та Козелецький – зараховані до резерву учасників Проекту.

Кожен район області, що став фіналістом конкурсного відбору, отримає для співфінансування по 250 тисяч гривень на додаток до внеску самої громади та коштів державного і місцевих бюджетів. Ці кошти, у свою чергу, будуть розділені між п’ятьма громадами, які найпереконливіше у формі міні-проектів обґрунтують свої актуальні соціально-економічні пріоритети. Таких же пріоритетів за умовами конкурсу може бути п’ять:
- охорона здоров'я (підтримка мережі фельдшерсько-акушерських пунктів);
- навколишнє середовище (утилізація відходів, знешкодження запасів пестицидів тощо);
- енергозбереження (енергозберігаючі заходи, збільшення використання відновних джерел енергії тощо);
- водопостачання;
- місцевий транспорт (подолання ізольованості у сільській місцевості).
Цільовою групою проекту є села, селища та малі міста з населенням до 10 тис. чол.

За інформацією Олега Обушного вже з 15 червня у районах-фіналістах конкурсу пройдуть навчальні семінари-тренінги з методики написання проектів. Планується що у якості експертів участь у них візьмуть також представники обласної ради та облдержадміністрації.

Як вже повідомлялося, 5 вересня 2007 р. розпочалася реалізація Проекту Європейської Комісії "Місцевий розвиток орієнтований на громаду". Основною місією Проекту є формування самосвідомості та самодостатності громад шляхом діалогу між її членами, заохочення соціальної активності, визначення колективного бачення майбутнього та впровадження спільних ініціатив щодо розвитку громади.

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради






Коментарі (0)
avatar