реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Не сільська проблема про село

Не є таємницею, що серед усіх галузей народного господарства сьогодні найбільше потерпає сільськогосподарська сфера. Достатньо заїхати в більшість сіл Чернігівщини, аби пересвідчитись у складнощах, з якими доводиться стикатися сільському мешканцю. А якщо вже наша країна обрала стратегічний курс вступу до різних європейських інституцій, то щось треба робити, інакше не бачити нам Європи на довгі роки – з відсталою інфраструктурою годі туди рватися.
Сьогодні міжнародна спільнота готова надати нашій країні, зокрема для сільської місцевості, потужну інформаційно-матеріальну та фінансово-економічну допомогу. Втрачати такий шанс було б принаймні нерозумно.
У зв’язку з цим Чернігівська обласна державна адміністрація вирішила активізувати роботу з розбудови та модернізації об’єктів соціальної сфери в сільській місцевості. Вже в цьому році планується впровадження проекту Tacis «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який фінансується за підтримки Європейської комісії та Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН).
Про це 2 червня розповіли на брифінгу для журналістів заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Бєльський та головний спеціаліст регіонального розвитку облдержадміністрації В’ячеслав Сила.

Для реалізації проекту, який розрахований на чотири роки, буде оголошено конкурс і відібрано вісім районів в області та по п’ять громад у районі.
За сприяння облдержадміністрації під час реалізації проекту буде залучено близько двох мільйонів гривень для розв’язання нагальних проблем сільських та селищних рад на Чернігівщині.
Як повідомив Олександр Бєльський, інвестиції направлятимуться перш за все на розвиток охорони здоров’я, зокрема підтримку мережі фельдшерсько-акушерських пунктів; енергетики – в основному на збільшення використання відновлюваних джерел енергії; навколишнього середовища – утилізація відходів, знешкодження запасів пестицидів; комунального водопостачання; транспорту.
Серед різних і глобальних завдань зазначеного проекту передбачається підвищити рівень життя в сільських та деяких міських громадах області шляхом комплексного відновлення, ефективного використання та системного управління базовими об’єктами місцевої інфраструктури, запровадження функціонування прозорої системи місцевого самоврядування за участю громадськості, визначення потреб і пріоритетів розвитку місцевої громади, методів управління в рамках місцевого самоврядування за участю громадськості, поширення досвіду проекту щодо підтримання законодавчих та адміністративних змін, які необхідні для забезпечення сталого регіонального й місцевого розвитку, адміністративної та фінансової децентралізації, зміцнення демократії.
Сергій КОРДИК








Коментарі (0)
avatar