реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Тріумф Валерії з Городні

У нинішньому році Національний педагогічний університет ім. Драгоманова оголосив всеукраїнський конкурс пошуково-дослідницьких проектів «Безпека життєвого простору», який проводився під девізом «Поділись власним досвідом». У ньому пропонувалось брати участь школярам 7-11 класів.
Двоє учнів нашої міської школи №2 вирішили теж спробувати свої сили. Артем Свириденко, який навчається у 7-В класі, працював над темою «Святкові небезпеки».
Його робота складалася із семи статей. Хлопчина вміло підібрав літературу, факти з життя, малюнки, а ще - взяв інтерв'ю у начальника Городнянської пожежної частини та долучив поради своєї бабусі, як народними засобами лікувати опіки. Під час роботи над темою Артем спілкувався через Інтернет з організаційним комітетом конкурсу. І мені, як учителю, було дуже цікаво працювати з хлопчиною, який горів ідеями. Робота Артема Свириденка була відзначена дипломом за високу якість.
Успіхом увінчалась участь у конкурсі учениці 9-А класу Валерії Лавської. Дівчина обрала тему «Щоденне лікування». Свою роботу вона присвятила найпоширенішому захворюванню, яке щороку допікає людство епідеміями, — грипу. Валерія підібрала й систематизувала інформаційний матеріал, заглянула в історичне минуле хвороби, створила відбірку цікавих завдань у рубриці «Для кмітливих». Перлинкою роботи став вірш «Хворий братик», який дівчина, що захоплюється римуванням, написала сама.
У ході роботи над проектом Валерія тісно співпрацювала з шкільним лікарем В.А. Трепачко та медсестрою Т.В. Єрмоленко, з працівниками районної санітарно-епідеміологічної станції. А ще використовувала поради Наталії Зеленої - академіка Української екологічної академії, народного лікаря.
Якщо додати, що проект містить цікаві малюнки та фотографії, зроблені Валерією, то стане зрозуміло, який обсяг робіт виконала дівчина. Тепер можна сказати, що її старанність не була даремною - робота Городнянської школярки була визнана найкращою у конкурсі. А її матеріали можуть використовувати вчителі на уроках охорони та безпеки життєдіяльності і основ здоров'я, у позакласній роботі.
О. ШВИЛЬОВА, вчитель організації безпеки життєдіяльності і основ здоров'я міської школи №2

За матеріалами видання «НОВИНИ ГОРОДНЯНЩИНИ»






Коментарі (0)
avatar