реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

До НАТО чи до Москви?

Я давно знаю, що Бог має почуття гумору -- коли в чернігівській обласній адміністрації розгортався "круглий стіл" на тему НАТО, з Красної площі лунали репетиційні згуки московського православного рок-концерту...

Інститут євроатлантичного співробітництва привіз до Чернігова радника міністерства оборони Естонії Мадіса Мікко та генерального секретаря Естонської асоціації Північноатлантичного договору. Досвід маленької Естонії дуже цікавий, особливо з огляду на 25 відсотків їх російськомовного населення. Одинадцять відсотків їх ще й мають червоні, радянські паспорти, але з Естонії на "історічєскую родіну" ніхто не поспішає. Зате, якщо послухати Москву, то в Естонії просто таки фашизм...

Володимир Горбач, політичний аналітик інституту -- організатора заходу, порадував кількома посутніми афоризмами: "Найкращий агітатор за НАТО -- Російська Федерація" та "При всій козацькій міфології, доволі войовничій, у нас домінує пацифізм".

Тому й лунала московська пропаганда на центральній площі Чернігова під маркою 1020-річчя хрещення Руси. Диякон Московської патріархії Андрєй Кураєв, музиканти Юрій Шевчук та "Брати Карамазови" виступали під егідою т.зв. УПЦ Московського патріархату -- і їх хрестила наша Київська Русь.
А на питання чому їх, московинів, так тягне в Україну -Русь відповів їх історик Васілій Ключєвський:" Народ доселе помнит и знает старый Киев с его князьями и богатырями, с его св. Софией и Печерской лаврой, непритворно любит и чтит его, как не любил и не чтил ни одной из столиц, его сменивших, ни Владимира на Клязьме, ни Москвы, ни Петербурга".

Тож вітаємо згаданих гостей із поверненням на історичну батьківщину. Але не забувають хай, що вони -- в гостях. А в гостях треба поводитися чемно.

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (1)
avatar
1
Автор пишет: "чому їх, московинів, так тягне в Україну -Русь"
Не очень понятно, кто такие московины? Московиты? Так в иноземных источниках в XVI-XVIIвв. называли подданых Московской Руси. Это делалось для того, что бы отличить их от остальных русских (например, Рязанской Руси - в то время независимого государства). Всех же русских - ВСЕГДА называли русскими. Никогда русские не называли себя московитами. ЗАЧЕМ ЖЕ СЕЙЧАС УПОТРЕБЛЯТЬ ЭТОТ ТЕРМИН? Не понятно.
Что касается НАТО, то можно ответить на это одной фразой. МЫ НЕ ЯНКИ, МЫ СЛАВЯНЕ, НАШИ БРАТЬЯ - РОССИЯНЕ! Что украинцам делать в агрессивном ВОЕННО-ПОЛИТИЧЕСКОМ блоке? Воевать в Ираке, Афганистане или Югославии?
Надеюсь, что русские и украинцы ВСЕГДА будут родными народами и никому не удастся их поссорить.
avatar