реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Чернігівець став білоруським єпископом

11 травня ієрархами Української автокефальної православної церкви у США архієпископом Олександром та єпископом Макаріосом за участю єпископа Паїсія УПЦ Київського патріархату у кафедральному соборі св. Кирила Туровського БАПЦ у Нью-Йорку було висвячено на єпископа Новогрудського та Північноамериканського Білоруської автокефальної православної церкви архімандрита Святослава (Логіна), тепер єпископа Святослава. Приємно відзначити, що єпископ Святослав тісно пов’язаний з Чернігівщиною: тут він народився, працював інженером, мешкає його рідня. Чернігівцям він відомий насамперед як людина, що відновила храм св. мчч. князя Михаїла та боярина Федора.

Довідка «Сіверщини»

Єпископ Новогрудський та Північноамериканський Святослав (у миру В’ячеслав Логін), адміністратор БАПЦ, народився 26 листопада 1964 року у Чернігові у сім'ї інженерів.

У 1986 р. закінчив Київський політехнічний інститут, працював інженером.

У 1994 — 1999 рр. навчався в Київській духовній семінарії (УПЦ КП). Допомагав становленню УПЦ КП у Чернігові, зокрема відкриттю храму св. мчч. князя Михаїла та боярина Федора, у 1999 — 2000 рр. навчався на теологічному факультеті Манітобського університету.

27 серпня 2000 р. рукопокладений у сан диякона, а 17 грудня 2000 р. — у сан священика БАПЦ.

З 2007 р. — настоятель парафії св. Кирила Туровського у Торонто. У лютому 2008 р. приймає монаший постриг з іменем Святослав у монастирі Св. Чотирьох Євангелістів (УАПЦ у США) у м. Х’юстон (штат Техас). 24 лютого 2008 р. введений у сан архімандрита.

Олександр ЯСЕНЧУК.





Коментарі (1)
avatar
1
Звертаю увагу, що відродження білоруського православія стається завдяки українській церкві і саме Київського патріархату. Та ще й чернігівець!
avatar