реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Рішення по Катерининській церкві остаточне і оскарженню не підлягає

Сьогодні Вищий апеляційний суд України розглянув справу про долю Катерининської церкви у Чернігові, яка вже майже два роки блокується Московським патріархатом. Так звана "канонічєская" церква робить усіляці порушення закону при потуранні міліції та влади аби тільки не виконати розпорядження тодішнього голови ОДА Миколи Лаврика про передачу козацького храму козацькій таки громаді УПЦ Київського патріархату.

Справа у судах тягнеться уже довго і нарешті, сподіваємося, поставлено крапку: всі претензії москвоствуючих відкинено і розпорядження М.Лаврика вступає в законну силу. Намети має прибрати та ж міліція, яка їх і охороняла. Хтось має відповісти за самовільне зайняття земельної ділянки, за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, за підключення електрики в намет (!), за образу національних та релігійних почуттів українців. Зрештою, за завдання мільйонних збитків українській культурі -- більшість зопрілих експонатів музею, що були заблоковані Московським патріархатом, пропали.

Голова козацької православної громади Андрій Лісовий каже:" Прийнято рішення, значення якого ми ще може й не усвідомлюємо -- віриться, що вже ставить крапка у цій задовгій історії". Як себе поведе УПЦ Московського патріархату -- наразі невідомо. Адже не сам єпископ Амвросій приймає рішення і навіть не митрополит Володимир Сабодан -- рішення приймає Москва. Для якої Катерининська церква -- не перша, але й не остання лінія оборони свого впливу на українську незалежність. Лінія імперських оглобель тріщить.

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (5)
avatar
1
Слава Богу!Давно пора!
avatar
2
Ти ба' - ще в Україні, як виявляється, є суди українські?
avatar
3
Между прочим есть спец документы которые доказывают независимость УПЦ МП от РПЦ.Так что то что На ша церковь пордчиняется Москве бред!
avatar
4
УПЦ МП є частиною Російської православної церкви -- так записано в Статуті цієї структури. Друге: відкрийте офіційний календар РПЦ, він виходить щороку, і подивіться на свого митрополита Володимира Сабодана -- він є членом Синоду Московської патріархії. Інші архієреї так званої УПЦ є також у списку архієреїв Московської патріархії. І ні про яку УПЦ там мови не йдеться! Третій аргумент -- якщо ви ходите в храм УПЦ МП на літургію, то ви мали б почути як священик першим виголошує єктенію за патріарха московського Алєксія Другого (Рєдігера), а вже потім за київського митрополита Володимира. Вам ще треба докази належності УПЦ МП до Московської патріархії?
avatar
5
Богу дяка ,а нам наснаги бо ворог не спить
avatar