реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

«Сіверщина» поширила етнічну музику

Сьогодні до роковин перепоховання Т.Шевченка в рамках акції «Будь патріотом! Передплачуй "Сіверщину!» кореспонденти газети роздали понад 200 музичних дисків та касет. Етномузику було поширено серед студентів та викладачів Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького та Чернігівської музичної школи № 1.
Диско-альбоми з унікальної серії «Етнічна музика України», де представлено найяскравіші зразки народного музичного мистецтва були видані київською аудіокомпанією «Атлантик» спільно із Всеукраїнським товариством «Просвіта».
Загалом на поширених дисках представлена музика багатьох регіонів: «Космацькі музики» (Гуцульщина), «Святки» (Полтавщина), «Цвіте терен» (Лівобережна Київщина), «Віночок рутвяненький» (Берестейщина), «Троїсті музики Прикарпаття», «Поліський лірник» (Волинь) та ін.

Цікаво, що спочатку багато хто сприймав акцію газети "Сіверщина" на рівні отих приставал "Вам сегодня крупно повезло", а дізнавшись, що за акція і що це проводить газета "Сіверщина" в день пам"яті про повернення Шевченка в Україну, -- раділи і дякували.
Олександр ЯСЕНЧУК





Коментарі (0)
avatar