реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Надійний дах Євгена Надєїна

На дачі чернігівця Євгена Надєїна не перестаєш дивуватися з усього того, що можуть створити допитливий творчий розум і вправні руки.
А найперше ще здалеку увагу привертає незвичайний дах, який під промінням сонця виблискує веселими зайчиками. «Що воно таке?» — подумалось. Явно не шифер, не черепиця, тоді що? А виявилося, що дах цей Євген Надєїн сконструював власноруч із... пластикових пляшок, які багато хто й не придумає, куди подіти.
А історія даху така. Почав протікати дах над гаражем. Робота передбачалася марудна, бо покриття було старе, потрібен був серйозний ремонт. Отож дах потихеньку протікав, а руки все не доходили. Аж якось, споглядаючи купу порожніх пластикових пляшок з-під мінеральної води та пива, які накопичились за кілька місяців відвідин друзів, Євген мало не вигукнув: «Евріка!» Отож у кожної пляшки він відрізав верх і низ, отримана пластикова трубка розрізалася вздовж, розгиналася, а краї трохи вигиналися таким чином, щоб можна було прибити їх цвяхами. Процес створення нового (безкоштовного!) даху зайняв десь місяців зо три. Але дах вийшов — приємно глянути. Щоправда, споглядаючи його, пан Євген посміхається: «Все ж таки треба було весь дах тільки з пивних темних пляшок робити, вони красивіший вигляд мають». Скільки пішло тих пластикових пляшок на дах, сказати важко, але на позір — не одна сотня. Наймаруднішим же у цьому процесі було познімати етикетки і відмити клей, яким вони були прикріплені.
Із цікавинок на дачі Євгена Надєїна — дивовижно вигнуті стовбури колишніх дерев, знайдені у лісі. Обчищені, відшліфовані, вони стали ніжками для стільців та лавочок. А непотрібна панцирна сітка від старого ліжка перетворилася на… грандіозну гойдалку, з якої просто не хочеться вставати (особливо гойдалка подобається дітям). Здивувала на дачі вправного господаря кругла яма, заповнена битим склом (пан Євген і його збирає). А виявилося, що вночі завдяки вмонтованим на дні лампочкам виникає дивовижної краси світловий фонтан — кольоровий сніп світла піднімається високо в небо і створює незвичайне кольорове видовище завдяки тому, що світло багатократно переломлюється у сотнях маленьких скелець. Викинуті кимось рештки автомобільного колеса перетворилися аж на два дивовижно функціональних предмети — поставлений одним боком стає мангалом для шашликів, а перевернутий догори перетворюється на чудову пічку, на якій можна й воду закип’ятити, і просто біля вогню посидіти за розмовою.
Творча людина Євген Надєїн, що й казати. А ще він художник. Справжній. Колись працював художником-оформлювачем (на згадку про це дачні вікна прикрашають чудові вітражі). Але й зараз у вільний час любить писати олією. Щоправда, картини у нього не затримуються і швидко розлітаються як подарунки друзям. Йому дуже цікаво жити й творити: кожен день приносить щось нове в його життя. І, чесно кажучи, навіть невеличка мандрівка його затишним дачним обійстям дає неабиякий енергетичний стимул, щоб озирнутися довкола і поглянути на світ творчим поглядом, як це робить Євген Надєїн.
Інеса ФТОМОВА.
На знімках: Євген Надєїн. Дах гаража з пластикових пляшок.
Фото автора.





Коментарі (0)
avatar