реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Мертва людинка – свіжа копійчинка

Як ви ставитеся до того, що хрест на могилі ваших рідних вже перед цим стояв на іншій могилі – тобто він крадений?

Жахливе видовище відкривається при спогляданні могил на Староруському кладовищі в Чернігові. На гранітних дореволюційних могильних плитах — вирвані хрести, почали розбирати й самі надгробки. Звичайно, злочинці розуміють, що, вкравши кам’яний хрест з могили, можна непогано заробити. Адже мінімальна ціна за гранітну могильну плиту, як мені повідомили в «столі замовлень» кладовища «Яцево», складає 5 500 гривень.
Як розповів начальник управління ЖКГ Чернігівської міської ради Вадим Антошин, нещодавно працівники Чернігівського спецкомбінату, що знаходиться на території Староруського кладовища, затримали двох грабіжників могил, що крали хрести, вінки, огорожі. Затриманих передали Новозаводському відділку міліції.
– Покарані Богом будуть ті, котрі крадуть хрести, — сказав протоієрей о. Євген Орда, благочинний Чернігова УПЦ КП. — Ті, хто крадуть хрести, вінки, тривожать спокій померлих — це гріх. Більш того, руйнуванням могили вони наносять хулу на Духа Святого, а це найбільший гріх, адже могила, як пише св. Іоанн Дамаскін, – це невеличка церква.

Таких людей Бог може покарати, якщо вони не покаються, пославши їм хвороби та інші негаразди. Прокляття може впасти й на весь рід.

Олександр ЯСЕНЧУК.





Коментарі (0)
avatar