реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Війна триває... за житло для фронтовика

19-річним Івана Зайця забрали з Дігтярівки на фронт. Воював у Білорусі, під Лоєвом був контужений і потрапив у полон. Пройшов концтабори. Після війни працював у відділенні Ощадбанку – відмінник цієї установи, ударник комуністичної праці...
І ось зараз фронтовик – без власного даху над головою: хату у Дігтярівці „з’їло” болото – Новгород-Сіверське БТІ видало довідку, що у ветерана нема нерухомості. Живе Іван Васильович уже сім років з донькою Оленою – вчителькою чернігівської школи № 3, яка також не має власного житла. Останні два роки фронтовик – лежачий. Для того, щоб сфотографувати його, донька підтримує батька.
Весь цей час учителька Олена Заєць випрошує у влади житло, і всі обіцяли. Зараз наче проблема зрушила з мертвої точки. Між тим, і сьогодні фронтовик живе на чужій квартирі і вивчає узори хазяйчиного килимка...
„Невже за 20 років я не заробила хоч якогось кутка, а батько – тим паче! – говорить Олена Іванівна. – Зате міська влада не пускає мене навіть на прийом”.
Чиновники завтра скажуть правильні слова про війну, покладуть квіти і ...не згадають про живого фронтовика без власного даху над головою.
Фото Валерія СЕНЧУКА.





Коментарі (0)
avatar