реклама партнерів:
Головна › Новини › 

У корупції звинуватив голову ОДА народний депутат Юрій Бут

У 33 роки він був генералом російської армії, але 2002 року залишив у Москві квартиру, попрощався з посадою, прийняв українське громадянство. Нині Юрій Бут – народний депутат України від „Нашої України” – „Народної самооборони” і відповідає в парламенті за підготовку наших суддів до затвердження. До Чернігова він приїхав страсної п’ятниці представити відкриття своєї другої громадської приймальні (перша працює в Бахмачі).
На запитання про мотиви переїзду в Україну, яке закінчувалося „підколкою” – чи, мовляв, не агент ФСБ? – відповів про патріотизм щодо України та про тоталітаризм у Росії: «На всі свої пропозиції я отримував відповідь: У нас всё хорошо! Со своим уставом в чужой монастырь не ходят!» Щоправда, Юрій Бут не приховує: в оточенні нового Президента Росії Дмитра Медвєдєва у нього багато друзів. Що ж до ФСБ, то мене, як автора питання, він назвав агентом СБУ – яке питання, така й відповідь...
Народний депутат різко виступив стосовно корупції в оточенні голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка: ”Інвестори сюди не йдуть, бо після переговорів з губернатором його помічник малює цифру з багатьма нулями”. Юрій Бут відмовився назвати цих інвесторів, але повідомив, що підписав листа до Президента та Прем’єр-міністра з вимогою звільнити В.Хоменка.
Юрій Бут жахається від стану нашої судової системи (по кримінальних справах суди виносять тільки 0,1 відсотка виправдальних вироків) і виступає за сильну президентську республіку. Відродження свого рідного Батурина він пов’язує не стільки з військовим ліцеєм та гуманітарними ініціативами Президента, а з відродженням цегельного заводу, харчокомбінату, сільгосптехніки та льонозаводу. Щодо гетьмана Мазепи народний депутат досі не визначився: ”Учителька вчила мене в школі, що Мазепа – зрадник, тепер та сама вчителька учить, що Мазепа – герой України”.
Василь ЧЕПУРНИЙ.





Коментарі (0)
avatar