реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

13 тисяч рахунків закрито!

Cелекторна нарада з питань здійснення компенсаційних виплат по знецінених заощадженнях соціально вразливим верствам населення установами Ощадного банку області

24 березня у приміщенні Чернігівської філії ВАТ «Укртелеком» заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Білоус провела селекторну нараду з питань здійснення компенсаційних виплат по знецінених заощадженнях соціально вразливим верствам населення установами Ощадного банку області. У нараді взяли участь заступники голів районних державних адміністрацій та міських голів із соціальних питань, представники районних та міських управлінь праці та соціального захисту населення, керівники головних управлінь праці та соціального захисту населення, економіки облдержадміністрації, управління Національного банку України в області, філії Чернігівського обласного відділення ВАТ «Державний Ощадний банк України», Чернігівської обласної дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», головного управління юстиції в області.

Про стан здійснення в області компенсаційних виплат знецінених грошових заощаджень вкладникам Ощадного банку СРСР та про проблемні питання, які супроводжують ці процеси присутніх поінформував начальник філії Чернігівського обласного управління ВАТ «Державний ощадний банк України» Микола Черниш.

Про виплату зазначених компенсацій через установи поштового зв’язку «Укрпошта» доповів директор Чернігівської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Віктор Рощинський.

Також йшлося про порядок посвідчення довіреностей для внесення даних до Реєстру вкладників заощаджень громадян, про що поінформував перший заступник начальника головного управління юстиції в області Сергій Рожець.

Про участь органів праці та соціального захисту населення в обслуговуванні людей похилого віку та громадян з обмеженими фізичними можливостями при здійсненні компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень громадян доповів начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Микола Уложенко.

Також заслухано інформацію керівників Щорської, Ріпкинської, Козелецької та Срібнянської райдержадміністрацій про стан здійснення компенсаційних виплат соціально незахищеним верствам населення у зазначених районах області.

Зазначалося, що станом на 21 березня 2008р. внесено дані до інформаційно-аналітичної системи „Реєстр вкладників заощаджень громадян” по 225817 вкладниках області ; зараховано 23336,3 тис. дол. США на рахунки 121860 вкладників, які пройшли ідентифікацію та внесення відомостей про них до зазначеного Реєстру; 107465 вкладників одержали кошти готівкою на суму, що еквівалентна 20576,4 тис. дол. США. Поштовими підприємствами станом на 21.03.2008р. 3440 вкладникам виплачено 3270,0 тис. грн.

Всього ж у перерахунку на національну валюту (за курсом Національного банку України) установами Ощадного банку області та поштовими підприємствами виплачено компенсацій готівкою на загальну суму 107180,9 тис. грн.

За результатами проведення виплат 13064 компенсаційні рахунки закрито, тобто їх власники одержали заощадження у повному обсязі.

На особливому контролі знаходяться питання отримання компенсаційних виплат соціально вразливими верствами населення, перш за все тими, що перебувають на обліку у територіальних центрах соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, а також в інтернатних установах. Із цієї категорії громадян потребує реєстрації в установах Ощадного банку 27615 осіб, з яких станом на 21 березня 2008р. зареєстровано 22419 вкладників, у т. ч. 3770 інвалідів першої групи, 76 сиріт та 76 утриманців інтернатних закладів, з них 7053 особи вже одержали кошти.

У якості позитивного прикладу щодо організації роботи із найбільш вразливими верствами населення наведено Чернігівській район, у якому працівниками соціальних служб виявлено 3744 осіб даної категорії громадян, які мають знецінені заощадження. Це - найбільший показник серед усіх адміністративно-територіальних одиниць області. Чернігівській район також є лідером за кількістю зареєстрованих в установах Ощадного банку соціально незахищених осіб (2449 осіб) та тих, хто із зазначеної категорії вже одержав кошти (1512 осіб).

За повідомленням управління у справах преси та інформації облдержамдіністрації






Коментарі (0)
avatar