реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Відкритий лист єпископу Амвросію (Поликопі), керуючому Чернігівською єпархією УПЦ Московського патріархату

Ваше Преосвященство! У листопаді 2004 року я, православний священик м.Чернігова, обурений сфальсифікованою перемогою В.Януковича у другому турі президентських виборів, поширив серед українського народу інформацію про те, як виборча кампанія В.Януковича, начебто православного кандидата в Президенти України, підтримувалася нашими архієреями та книжниками за його гроші. Було сказано і про участь Вашого Преосвященства в тій справі, зокрема те, що Ви «с доверенными лицами В.Януковича в приказном порядке убеждали духовенство агитировать своих прихожан за «православного кандидата», при этом каждому батюшке вручался конверт с 200 гривнями».
Ця інформація (підтверджена згодом у судовому засіданні) була розповсюджена мною з надією на покращення життя україн¬ського народу при новому керівництві держави. На жаль, ці надії не здійснилися.
З огляду на це та бажаючи примирення з Вашим Преосвященством, напередодні Великого Посту 2007 року я просив у Вас прощення, проте донині не отримав жодної відповіді на своє звернення.
Якщо наш Спаситель Ісус Христос заповів до 77 разів прощати гріхи свого брата, то як Ви можете приносити безкровну жертву Богу, не бажаючи прощати єдиний гріх свого молодшого брата во Христі — такого ж як Ви священнослужителя. Невже Ваша амбітність вище любові, яку Ісус Христос заповів мати своїм учням?
Якщо Ви вважаєте мене своїм ворогом, то хіба не заповів Ісус Христос любити своїх ворогів? Проте, якщо я Вам не ворог, то навіщо гоните мене? Я ж прошу Вас повернути мені зовсім не парафію, з якої був звільнений згідно з Вашим указом від 3 грудня 2004 року. Я прошу Вас повернути мені те найдорожче, що є в житті кожного священика — можливість предстояти у Престола Божого «о наших гресех и о людських неведеннях».
Я звертаюся до Вас з відкритим листом і прошу відповісти на нього також відкрито, щоб люди пізнали щирість Ваших намірів.
Сергій ІВАНЕНКО-КОЛЕНДА, протоієрей Чернігівської єпархії УПЦ Московськ
ого патріархату.





Коментарі (0)
avatar