реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

СПРАВУ ПОЛКОВНИКА КОЧУБЕЯ ЗАКРИТО

Схоже, завершується тривала епопея з судовим переслідуванням полковника чернігівської міліції пана Кочубея.
Нагадаємо, що восени 2004 року, в розпал Помаранчевої революції він, на той час заступник начальника обласної міліції, командував підрозділом, що охороняв приміщення Чернігівської міськради під час проведення сесії ради. Коли учасники бурхливого мітингу чернігівців спробували силою увірватися до міськради, міліція за наказом Кочубея застосувала проти людей силові методи, в тому числі сльозогінний газ. Серед мітингувальнинів були потерпілі, що з отруєнням потрапили до лікарні. Були потерпілі під час сутички й серед міліціонерів.
Проти Кочубея було висунуто звинувачення у перевищенні службових повноважень. Кримінальна справа проти нього завершилася у травні минулого року вироком Деснянського райсуду Чернігова: 5 років позбавлення волі (з дворічним відстроченням).
За апеляцією засудженого у вересні Апеляційний суд скасував цей вирок і об'єктивності з нашої облпрокуратури справу передали на розслідування до прокуратури Сумської області.
Вердикт слідства такий: справу проти Кочубея закрити за відсутністю складу злочину. Застосування міліцією гумових кийків і газу проти мітингувальників, які силоміць намагалися увірватися до приміщення органу влади, слідство визнало законним.

КОМЕНТАР ПОТЕРПІЛОГО
Володимир КУЗЬМЕНКО, постраждалий від дій міліції під час подій 2004 року.

- Зараз я взагалі не в курсі, як там іде справа. Мені нецікаво: як тільки Віктор Янукович прийшов до влади, я зрозумів, що цю справу «спустять на гальмах». Жодної інформації про розгляд справи в Сумах я не отримував. На судові засідання ніхто і. не запрошував.

....
Довідка «Сіверщини»:

внаслідок застосування газів та пострілів за командою полковника І.Кочубея Валентина Татарченко отримала струс мозку та переломи ребер, близько ЗО- осіб звернулися до «швидкої допомоги» зі скаргами на задуху та кашель.
Тоді, у 2004 році, народ виніс Кочубею свій
присуд — на фото він без одного погона,
зірваного людьми, і під охороною.
Рішення народного суду не збіглося із судом офіційним






Коментарі (0)
avatar