реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

115 чернігівців виступили проти ігор влади

На вшануванні УПА біля Катерининської церкви у Чернігові голова міського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Надія Галковська оголосила про наміри влади виселити зі свого приміщення обласне товариство "Просвіта". Поетеса такі наміри назвала рейдерськими.

За короткий час під зверненням до голів обласних ради та адміністрації Анатолія Мельника і Володимира Хоменка було зібрано 115 підписів. У тексті звернення, зокрема, говориться:" Ми, просвітяни Чернігова, обурені намірами управління архітектури та містобудування облдержадміністрації та управління комунального майна обласної ради виселити обласну організацію Всеукраїнського Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка з будинку по вулиці Воровського, 10, яке "Просвіта" займає з 1992 року".

Підписи під зверненням, зокрема, поставили депутати міської ради В. Лебідь та О.Русін, відомі політичні та громадські діячі Володимир Ступак, Валерій Сарана, Анатолій Шацький, Юрій Соболь, Іван Панченко, Володимир Кузьменко, журналісти Артем Шелковий, Олександр Ломако та Ігор Левенок. А сім'я Любенків підписалася у повному складі -- четверо патріотів.

Голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний дав коментарі телебаченню та радіо. Представниця української діаспори Тетяна Бас пообіцяла проінформувати про дивні дії чернігівської влади заокеанську громадськість. На фото: підпис ставить Микола Обитоцький



Теги:Надія Галковська. Чернігівська ОДА, Просвіта, Чернігівська обласна рада, Чернігів, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Спочатку у Просвіти забрали Інтермеццо, а тепер намірилися і на сам офіс. До речі, пам'ятка архітектури -- хтось уже приглядів для себе в адміністрації?
avatar
2
Це нагода ставити питання про передачу "Просвіті" цього приміщення у постійне користування, тобто без оредної плати. Така практика широко існує. Дивно, що досі цього не зроблено. Цікаво, на яких умовах використовують приміщення міська і обласна ради, облдержадміністрація?
avatar
3
Те, що викидають Просвіту з приміщення - це звичайно погано. Але нічого не буває раптово й з нічого. Скільки порядних патріотів керівництво чернігівської обласної Просвіти викидало з організації тільки за те, що насмілилися мати власну думку. А можливо керівництво Просвіти саме винне в такий ситуації, що допустило до того, що виникли величезні борги перед комунальниками? Або перманентна сервільність та пасивність цього ж керівництва по відношенню до кричущих порушень прав українців - говорить про його кон'юнктурність і пристосуванство.
avatar