реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чому я закликав валити Лєніна?

Щойно на мітингу на Красній площі у Чернігові я закликав зняти в нашому місті пам'ятник Лєніну. Розповівши перед тим, що саме в ці хвилини Лєніна валять у Прилуках.

Я поставив на голосування - хто за? Один тільки проголосував проти, а ще один уточнив: "Не зняти, а повісити!".

Я відповів тим, які говорять "не на часі", "какая разніца" і т.д.: "Кому заважає Лєнін? Він заважає моїм прадідам, знищеним у Голодомор 33 року, заважає нашим прадідам, знищеним війною, що її розв'язав Лєнін, заважає нашим батькам, які не змогли нормально жити, заважає нам, що не можемо видихнути із себе совка".

Прикро, що після мого виступу депутат міської ради від "Батьківщини" Олег Русін та помічник народного депутата Дубіля Тертілов стали ...виступати проти знесення. Мовляв, це міське майно, краще його продати, не на часі... Скульптор Геннадій Єршов, дивлячись трансляцію нашого мітингу у Гданську на сайті "Високий Вал", тут же уточнив: "Монумент всередині пустий".

Бютівці стали розказувати як важливо поміняти владу - чесно кажучи, який черговий хоменко сяде у чергове крісло мені якось байдуже. А ось чи стоятиме у місті Лєнін - мені важливо. Бо це моє місто. І я хочу жити в чистому місці, без символів комунізму- нацизму. Хоча би з міркувань душевної гігієни... І народ на Майдані мене підтримав.

Як голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, я взяв на себе відповідальність за тих сміливців, які знесуть пам'ятник Лєніну у Чернігові. Хай їм Бог помагає!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Майдан, Просвіта, Чернігів, Лєнін


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Треба ще обов'язково добавити також:
І від імені усіх чернігівських рухівців живих і тих хто не дожив до цього дня, які 25 років тому піднялися на боротьбу з тоталітарним комуністичним режимом за незалежність  України.

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!
avatar
2
А на постаменте, после реконструкции, поставить памятник Героям Майдана!
avatar
3
А я думаю з самого ранку - звідки щастя привалило!!!! так це ж памятник звалили. Глянув на вулицю - сонце світить! Глянув у гаманець - грошей подвоїлось! Я у своє навчальне навантаження - замість 900годин стало 200 та й з/пл стала як у Европейського доктора наук..... Куди не плюнь - скрізь щастя!!!! Може я чогось не розумію, та все ж - Мені плювати кому, але ж він памятник!!!!!
avatar