реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Як уникнути санкцій?

1 січня розпочалася кампанія декларування доходів громадян, яка триватиме до 31 березня. Що потрібно знати про декларування доходів? Про це журналісти дізналися під час прес-конференції, яка відбулася в Державній податковій адміністрації в Чернігівській області.
З 1 січня 2010-го податкові органи області приймають декларації про доходи, отримані у 2009 році. Одні платники зобов’язані подати декларацію (ті, хто отримував доходи, які з тих чи інших причин не оподатковувалися, а саме: доходи від продажу інвестиційних активів, у вигляді спадщини, виграшу в азартні ігри, цільової благодійної допомоги на деякі види лікування, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, подарунки від фізичних осіб, а також допомога від благодійника-фізичної особи, іноземні доходи тощо). А інші - мають право подати декларацію на податковий кредит та отримати повернення частини сплаченого протягом 2009 року до бюджету податку з доходів. А саме, громадяни, котрі сплачували протягом 2009 року за навчання, внески у недержавні пенсійні фонди, страхували себе або членів сім’ї, перераховували кошти у вигляді пожертвувань або благодійних внесків, усиновлювали дітей. Але використати своє право на подання декларацій для отримання податкового кредиту можна до кінця року, - зазначила Катерина Василівна.
Журналісти також цікавилися, як оподатковуються доходи, отримані за кордоном, які були санкції до порушників минулорічної кампанії декларування, хто сумлінніше декларує доходи – незаможні громадяни чи мільйонери, чи декларуються виграші азартних ігор, доходи від оранки городів тощо.
Начальник управління оподаткування фізичних осіб Катерина Шумейко зазначила, що виконати свій конституційний обов’язок кожна людина може у зручний для себе час, адже у податкових органах запроваджено спеціальний режим роботи, що дає змогу витратити на декларування доходів мінімум часу. Аби уникнути черги, здавати декларацію можна у вихідні, а також у вечірні години. Адже на період кампанії декларування податківці працюють з подовженим робочим днем та чергують у вихідні.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи
ДПА в Чернігівській області




Теги:податкова, декларація про доходи, доходи, Чернігівська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar