реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Кампанія декларування доходів розпочалася

З 1 січня розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2011 року. Органи державної податкової служби Чернігівської області запрошують громадян задекларувати отримані доходи.

Декларація подається до податкової інспекції за місцем проживання платника податку (за реєстрацією в паспорті).
Платник заповнює декларацію самостійно або нотаріально уповноважена ним особа. За неповнолітніх дітей декларацію подають їх батьки (опікуни, піклувальники).
Цього року декларації про доходи прийматимуться до 1 травня.

Не зволікайте з поданням декларації про доходи

Державна податкова адміністрація в Чернігівській області повідомляє, що з 1 січня розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2011 року.
Декларація подається до органу державної податкової служби в один із способів на вибір платника податку:
- особисто або уповноваженою на це особою;
- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.
Для отримання необхідних консультацій та роз’яснень щодо заповнення декларації та розрахунків, радимо звертатися до податкових інспекцій за місцем проживання.


Хто повинен подати декларацію про доходи

Свідоме ставлення до сплати податків та вчасно подана декларація про отримані доходи – це обов’язок кожного громадянина.
У 2012 році зобов’язані подати декларацію та самостійно сплатити податок на доходи фізичних осіб, громадяни, які протягом 2011 року отримували доходи:
- які згідно з нормами розділу ІV Кодексу не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не є звільненими від оподаткування;
- від особи, яка не є податковим агентом;
- іноземні доходи;
- доходи, які оподатковуються за ставками 15 та 17 % (пункт 167.1 ст. 167 розділу ІV Кодексу) та виплачуються платнику податку двома або більше податковими агентами, і при цьому загальна сума таких доходів за будь-який календарний місяць перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.



Теги:податкова, декларація про доходи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar