реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Кримінальна емансипація

14-літні грабіжниці - криміналізація суспільства чи падіння моралі?
Емансипованість сучасних жінок та дівчат вже нікого не дивує. «Канули в лєта» тендітні панночки зі своїми шляхетними та вишуканими манерами. Нині бути сором'язливою, скромною та тихою дівчиною - не в моді. Жінки вчаться чоловічим професіям, посідають керівні посади та займаються чоловічими видами спорту. Та що тут казати, якщо деякі жінки на рівні з чоловіками п'ють спиртні напої, палять цигарки, з'ясовують стосунки за допомогою кулаків.

На сьогоднішній день емансипованість жінок торкнулася і кримінального світу. Якщо раніше деякі злочини були, так би мовити, суто чоловічими, то зараз нікого не здивують жінки-злодійки, жінки-шахрайки. Трохи рідше до оперативних зведень міліції потрапляють жінки-грабіжниці, жінки-розбійниці та жінки-вбивці. Але, напевне, в наш час уподобання та прагнення сучасних молодих жінок настільки змінилися, що таке стало реальністю.

21 жовтня о 12:50 до чергової частини чернігівського міського відділу міліції звернулась 30-річна жінка. Вона повідомила правоохоронцям, що кілька хвилин тому неподалік будинку 54 по вулиці Богунського пограбували її 11-річну дочку Катюшу. У неї забрали плеєр та мобільний телефон. Але дівчинка запам'ятала тих, хто на неї напав, і надала правоохоронцям їх прикмети. Зі слів потерпілої виходило, що нападниками були... дівчата!

А вже через кілька годин надходить майже аналогічна інформація про те, що пограбували неповнолітню буквально в тому ж районі. Здобиччю грабіжників, а точніше грабіжниць, також став плеєр та телефон. Співробітники міліції були не тільки здивовані, а й шоковані. Бо такого в їх практиці ще не було. Зі слів обох потерпілих виходило, що грабіжниці - неповнолітні дівчата!

Правоохоронці почали відпрацьовувати район, де були скоєні ці пограбування. І вже наприкінці цього ж дня вони затримали двох зловмисниць. Дві подружки, дві Ганни, дві 14-річні дівчини! Вони знайшли одна одну та потоваришували, бо вчилися в одній школі. На той час обоє вже мали уяву, що таке злочин та міліція (раніше вже затримувалися співробітниками міліції за крадіжки). Для них це було початком їх кримінального життя. Спільність поглядів та цілей об'єднало дівчат. У свої чотирнадцять років вони хотіли гарно жити, мати гроші на розваги та одяг. І нічого кращого не придумали, як піти грабувати. Жертв обирали серед дівчат, причому, менших за себе. Одна Ганна тримала жертву за руки та затуляла їй рота, інша - виривала телефон та плеєр.

Коли дівчат затримали, то в сумочці однієї з них знайшли і плеєр пограбованої Каті. Грабіжниці зізналися у скоєних ними пограбуваннях. Співробітниками міліції порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж» і хоч обидві зловмисниці - неповнолітні, але за такий тяжкий злочин як «пограбування» їх можуть притягти до відповідальності вже і з цього віку. Згідно ч. 2 ст. 186 ККУ їм загрожує від чотирьох до шести років ув'язнення. М'яко кажучи «невдалий» початок самостійного дорослого життя.

Наталія Човпило,
помічник начальника ЧМВ УМВС
по роботі з громадськістю та ЗМІ




Теги:Дівчата, Кримінал, Грабіж


Читайте також



Коментарі (0)
avatar