реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Нездійсненне весілля через... наркотики

В народі кажуть: «Який їхав таку й стрів». Саме так сталося з чернігівцем, 34-річним Микитою. Він, раніше судимий за наркотики та крадіжки, звільнившись з місць позбавлення волі, «на шлях виправлення не став». Свою згубну звичку - наркотики - не кинув, продовжував їх вживати з постійною регулярністю. Під час одного з відвідувань притону, де збиралися такі ж самі як він любителі наркотичних марень, він познайомився зі своєю одноліткою, Любашою.
Їх долі були настільки схожі (вона також відсиділа за наркотики та крадіжки), що ця пара зійшлася на роки. Така собі кримінальна родина наркоманів.

Проживши разом майже два роки Микита з Любою вирішили розписатися, так би мовити - узаконити свої сімейні стосунки. Щоранку, прокинувшись від наркотичного дурману, вони вставали з бажанням піти до Чернігівського РАГСУ та подати заяву на укладення шлюбу. Але трохи згодом це бажання відходило на другий план, бо на весілля потрібні були гроші, а їх у цієї парочки взагалі не водилося. Все, що можна було продати, продавалося, а готівка витрачалася не на весільні сукні та обручки, а на наркотики. Тому, весілля відкладалося... до наступного ранку. Важливішим питанням дня насущного ставало питання придбання наркотиків. Точніше, грошей, які були необхідні для їх купівлі. Де дістати наркотики парочка знала, а от гроші...

Все що було можна «подружжя» вже продало і Микита, як глава родини і її годувальник, просто мусив щось придумати, щоб вийти з ситуації. І він придумав... Нічого нового, лише ще не зовсім забуте старе - крадіжки. Заняття, яким він володів в досконалості.

То ж одного ранку чоловік рушив «на полювання». Йдучи вулицею він звернув увагу на магазин, де в бутіках торгували різноманітним жіночим товаром. Вдаючи порядного покупця, який прискіпливо вибирає спідницю для своєї дівчини, він зайшов до одного з таких бутіків. Продавець досить легковажно поставилась до такого «прискіпливого» покупця, в результаті чого залишилася без двох спідниць, зникнення яких навіть одразу й не помітила. Микита ж, викравши спідниці, мерщій кинувся на найближчий ринок, який знаходився тут таки, неподалік магазину, аби швидше їх продати. За заниженими цінами одяг розійшовся за лічені хвилини. Виручку Микита відніс додому, та віддав коханій (!). І вже разом «на сімейній раді» вони вирішили, що весілля може ще трохи почекати, а от на наркотики якраз вистачить.

Наступного разу чоловік пішов «заробляти» гроші вже не у магазин, а на ринок «Нива». Там у одного неуважного продавця він поцупив одразу дві жіночі кофти, які потім продав тут же, на ринку. І знову гроші пішли на наркотики. Далі були крадіжки сковорідок, столового набору, дитячого одягу та всілякого побутового дріб'язку. Все викрадене продавалося одразу ж після викрадення, а гроші традиційно витрачалися на наркотики. Весілля все відкладалося і відкладалося, на невизначений строк.

Та за прикметами і за характером вчинення крадіжок співробітники міліції невдовзі встановили і затримали одвічного нареченого. Він зізнався у скоєнні 6-ти різноманітних крадіжок і зараз знаходиться на підписці про невиїзд. Відносно нього порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»), санкція якої передбачає до 5-ти років позбавлення волі. А що ж стосується Любаші, то вона, напевне, так і залишиться назавжди лише «нареченою». Навряд чи Микита в найближчі роки поведе її до РАГСу.

Наталія Човпило, помічник начальника ЧМВ УМВС по роботі з громадськістю та ЗМІ




Теги:Кримінал, Човпило, Грабіж, наркотики, весілля, Наталія, Кохання, обіцянки, крадіжки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar