реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Географія віскі: які різновиди існують і в чому різниця?

Віскі — один із найстаріших і найвідоміших алкогольних напоїв. Його вишуканий смак і благородна естетика приваблюють мільйони гурманів по всьому світу. Завдяки цьому виробники продовжують створювати нові колекції, щоб продемонструвати широкий спектр цього напою. Вибір найкращого віскі серед різноманіття алкоголю є надзвичайно складним завданням. По-перше, існує величезний асортимент високоякісних напоїв. По-друге, різноманітність смаків дає кожному можливість вибрати свою улюблену марку, яка відрізняється від інших.

Можна виділити кілька основних різновидів, кожен з яких має унікальні характеристики, обумовлені географією, технологіями виробництва й основними інгредієнтами:

  1. Шотландський або скотч — робиться лише в цій країні. Його обов’язково зберігають у дубових бочках мінімум 3 роки. Скотч — це елітний напій, який не має барвників чи ароматизаторів, його максимальна міцність не перевищує 40%. 

  2. Ірландський — виробляється через трикратну дистиляцію сусла. На відміну від шотландців, ірландці рідко обкурюють солод торфом. Великий вибір брендового віскі з доставкою доступний за посиланням https://fozzyshop.ua/300348-viski/s-37/strana-irlandiya

  3. Канадський — має м’який делікатний смак. Як правило, для нього беруть ячмінні, пшеничні та кукурудзяні зерна. Готовий продукт відповідає стандартам виробництва Шотландії та також піддається трирічній витримці.

  4. Американський або бурбон — віскі на основі кукурудзи. Масова еміграція європейців до Америки змінила рецептуру віскі, проте цей алкоголь має особливий смак і аромат. 

  5. Японський — віскі для справжніх поціновувачів. Через високі податки, встановлені урядом у 1800-х і 1900-х роках, міцні напої майже не потрапляли до країни. У відповідь на стандарти брендів Шотландії місцеві виробники почали виробляти свій віскі. Смак купажованих і односолодових сортів з Японії досить сильний і глибокий, однак за межами Японії придбати місцевий віскі досить складно.

  6. Індійський — виробляється методом дистиляції патоки, що робить готовий продукт схожим на ром. Однак технології поступово змінюються, тому місцеві бренди все частіше роблять віскі на основі традиційного солоду та зернових культур.

  7. Уельський — схожий на шотландський віскі. Цей напій став популярним нещодавно. Для цього місцеве виробництво було модернізовано й на алкоринку з'явилося кілька торгових марок.

Загалом віскі має велику історію та глибокі корені, тому дослідження його географії може принести багато цікавих відкриттів. Навіть ті, хто не звик до міцності та смаку віскі, оцінять оригінальний смак. Вживати його можна як в чистому вигляді, так і в складі коктейлів. 









Коментарі (0)
avatar