Інші діалекти
|
|
Спудей | Дата: П'ятниця, 23-Трав-08, 22:38 | Повідомлення # 1 |
Група: Читач
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
| Словник сліпецького (калипівського) жаргону Записано на Волині Анбрус – брат Артиха – горілка Баштій – батько Битляє – є Віделька – вода Волот – кінь Гаврей – інтелігент Гаврєдіт – говорить Галусник – оселедець Голитка – корова За контом – за чим Йорій – старий чоловік Йорчити – їхати Каліп – сліпий Каравона, карига – дівчина Кардаса – ковбаса Керний – пяний Керха – свиня Кимати – спати Кімач – ніч Кірний (Керний) – пяний Кіто – яйце Клаві кудинь – добрий день Клевий – гарний Кріса (крисман) – сало Кугра – ліра Лоюзюк (лобуз) – хлопець Лох – чоловік Ман – я Ман волить пойорчити до шуста – я хочу поїхати до міста Манатка – сорочка Маниця – мати Манько – я Марфа – гармонія Матропіль – поле, земля Мекрікий – малий Мекріко – мало Накачура (накачурник) – міліціонер Настижники – штани Неклевий – негарний Неміть – нема Непотребщиця – нетреба Оддякнути – віддати Омера – горілка Пликсати – плакати Пойорчив – поїхав Посо – багато Похизь – хата Припнав – прийшов Прийорчив – приїхав Псалити – співати Раха – стара жінка Сапяжник – піджак Сєвраєш по-калипівські? – розмовляєш сліпецькою мовою? Спихтає – чує? Сталига – ковбаса Сумерак – хліб Талко – хтось Тирега – дорога Трапелій – молодий чоловік Троїти – їсти Упулити – купити Хаза – хата Хальмівка – молоко Ханджувати – іти Хизанка – вбиральня Хогні – гроші Шандрак – циган Шарманити – грати на музичному інструменті Шмурна – дурна Шумир – ліс Шуст – місто, базар Джерело: Джерело: Поліський лірник – музичний диск. 2004 рік. Всеукраїнське товариство Просвіта
Спудей
|
|
| |
Вірний | Дата: Понеділок, 26-Трав-08, 08:26 | Повідомлення # 2 |
Нагороди: 0
| Але хіба ж жаргон це діалект?
Вірний зі Стародубщини
|
|
| |
mirabellaFly | Дата: Середа, 31-Сер-16, 14:59 | Повідомлення # 3 |
Нагороди: 1
| Интересно почитать)
|
|
| |
777Алекс777 | Дата: Вівторок, 30-Жов-18, 00:13 | Повідомлення # 4 |
| Клиника Евмакс
|
|
| |
VasiliY1 | Дата: Середа, 07-Лис-18, 11:43 | Повідомлення # 5 |
| интересно однако
|
|
| |
Maruska12 | Дата: Субота, 19-Вер-20, 08:47 | Повідомлення # 6 |
| Дуже цікаво почитати! Завжди як попадаються такі теми люблю перечитати!
|
|
| |
Alik80 | Дата: Понеділок, 26-Жов-20, 17:31 | Повідомлення # 7 |
| Мои родители из Мариуполя переехали в Корюковку, там смесь с белорусским)))
|
|
| |