реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Затримки зарплати бюджетникам - загроза руху України до Європи

Востаннє вчителі Чернігівського району Чернігівської області отримали частину зарплати за серпень після Дня вчителя. Станом на 21 жовтня 2013 року заборгованість перед вчителями становить зарплату за вересень та аванс за жовтень.
До речі, в минулому році подібна ситуація виникла лише в грудні місяці, коли вчителям виплатили зарплату за листопад 2012 року і аванс за грудень напередодні новорічних світ.
При цьому така ганебна ситуація з виплатою зарплати вчителям у «придворному» Чернігівському районі вже у жовтні місяці виникла вперше. Адже навіть у важкі 90-ті роки минулого століття, коли район очолював Олександр Полковніченко (1992-2001 рр.), вчителі району були єдині в області, хто завжди своєчасно отримував заробітну плату.
На жаль, такі самі проблеми сьогодні з виплатою заробленого на Чернігівщині є і у працівників культури, охорони здоров’я, інших бюджетників, зокрема, працівників місцевого самоврядування.
Сьогодні затримка з виплатою зарплат бюджетникам є всеукраїнським явищем. Незалежні від влади експерти вважають, що це явище є наслідком зменшення надходжень до бюджету, тобто свідчить про погіршення економічної ситуації в країні.
Рух вважає, що затримки у виплатою зарплат на тлі продовження утримання за ґратами одного з лідерів опозиції – це серйозні ознаки не тільки кризи економічної політики партії влади, але й є загрозою для руху України до Об’єднаної Європи.

Прес-служба Чернігівської обласної організації Руху





Коментарі (0)
avatar