реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

ЗАЕС: через дії росії існує загроза ядерній безпеці

Ось знову новини із ЗАЕС. І через дії росії існує загроза ядерній безпеці.
Енергоатом повідомляє, що сьогодні вночі відбувся повний блекаут на Запорізькій АЕС.
Стався обрив лінії електропередачі «Запорізька ТЕС — Феросплавна» напругою 330 кВ, через яку станція отримувала живлення від української енергосистеми. О 02:31 годині під час повітряної тривоги знеструмлено останню лінію «Запорізька АЕС — Дніпровська» напругою 750 кВ.
У звʼязку із повним блекаутом ЗАЕС перейшла на живлення власних потреб від дизельгенераторів.
Найбільша загроза безпеці в такому стані існує на 4 енергоблоці. Вона спричинена тим, що окупанти використовували його із порушенням умов ліцензії на експлуатацію реакторних установок АЕС українського регулятора і тримали в гарячому стані. Знеструмлення головних циркуляційних насосів, що охолоджують активну зону, призводить до переходу реакторної установки в режим природної циркуляції. Такий режим важкий для реакторної установки, його тривалість обмежена проєктом, і він може призвести до відмови основного обладнання енергоблока. Блок потребує термінового переведення до холодного стану.
Енергоатом повідомляє, що зусиллями українських фахівців 2 грудня о 7 годині ранку поновлено звʼязок з українською енергосистемою, а саме відновлено роботу лінії електропередачі напругою 750 кВ.

Олексій Гончаренко



Теги:ЗАЕС, ядерна безпека, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar