реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Влада захищає стукачів

Закриті архіви через те, щоб не образити нащадків стукачів -- про це заявила голова Державної архівної служби України, комуністка Ольга Гінзбург.

"Ми не можемо, наприклад, показати всім бажаючим справи репресованих, - зазначила чиновник. - Найперше, це моральний аспект, адже за цими справами, як правило, дуже трагічні долі людей. Скажімо, там дуже багато доносів один на одного".

За словами голови Держархіву, на широкий загал такі документи не можна показувати, адже нині живуть внуки і правнуки потерпілих і донощиків, і "ми не вправі ущемляти їхні права на приватне життя". Тому справи репресованих можуть отримати тільки близькі родичі.

"Жодна країна світу не відкрилась так, як ми, - зазначила чиновник. - Ми виконуємо постанови уряду і Верховної Ради, проте, на мою думку, архіви мають бути більш закритими".

На питання про будівництво нових корпусів Укрдержархіву Гінзбург зазначила, що вже добудовано дах, залишилося прокласти комунікації.

"Це моя особиста мрія - вибудувати корпуси і піти на заслужений відпочинок, - зазначила чиновник. - Думаю, до президентських виборів [2015 рік] зможемо відкрити нові корпуси Державного архіву. Наразі ми потребуємо близько 43 мільйонів гривень, щоб завершити комунікації та зовнішні роботи".
Експрес



Теги:репресовані, комуністи, Ольга Гінзбург, стукачі


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Здається нащадки тут ні до чого. Питання тільки до ще живих катів і запроданців.
avatar
2
"Жодна країна світу не відкрилась так, як ми, - зазначила чиновник. - Ми виконуємо постанови уряду і Верховної Ради, проте, на мою думку, архіви мають бути більш закритими". Але ж, шановна пані чиновниця має памятати, що у жодній країні комуно-більшовицька босота не чинила такого геноциду проти "своїх" підданих. І прикро, що українофоби, які не витравлені свідомими українцями з нашого сьогодення, продовжують диктувати нам порядок денний. Яке право на приватне життя вона боїться ущемити? Адже з того боку, чиїх рідних нищили, воно вже давно ущемлене. А висновок один. Ніколи, після того страхіття, яке наш народ пережив під комуняками та ще й з-за бугра, тобто імперії зла, врятувати нашу перспективу очищення від "комуністичного мотлоху" не зможуть всілякі ліберальні подвижки. Остоточне оздоровлення нації мають завершити свідомі українські націоналісти.Бо інакше, навіть покоління наших дітей так і не зможе подивитися в очі нащадкам катів, знищивших мого діда.
avatar
3
Комуністи у своїх спільників ПРовладних олігархів виторгували цю посаду голови Держархіву, аби вона прикривала злочини комуністів - от вона це і робить.
Архіви мають бути відкриті і нічого посилатися на внуків-правнуків.
avatar