реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Влада боїться пустити Тимошенко до Чернігова

Наприкінці минулого тижня Генеральна прокуратура заборонила Юлії Тимошенко здійснити робочі поїздки до Чернігівської та Миколаївської областей, а також Страсбурга та Брюсселю (http://www.pravda.com.ua/news/2011/06/17/6306578 ).

Чернігівська обласна партійна організація ВО «Батьківщина» ВО "Батьківщина" обурена рішенням Генеральної прокуратури щодо відмови Юлії Тимошенко у візиті до Чернігівської області, а також засуджує рішення Генеральної прокуратури і вважає це черговим проявом політичного переслідування в країні та утиском прав опозиції.

"Ми, мешканці Чернігівської області, члени партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», обурені не тільки тим, що були порушені кримінальні справи на основі сфальсифікованих фактів, але й тим, що судові розгляди суперечать здоровому глузду. До Юлії Тимошенко на незрозумілих підставах, без заяв і причин застосовують суворі запобіжні заходи – заборона переміщення по території країни. В таких рішеннях органів правосуддя ми вбачаємо лише спробу політичного тиску на опозицію, спробу призупинити політичну діяльність Головного конкурента провладної партії та Лідера опозиції – Юлії Тимошенко" – говорить Голова Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

Симптоматично, що факс з інформацією про відмову слідчого захисник Юлії Тимошенко отримав лише о 14.03, вже після публічних коментарів Генпрокурора на цю тему. Тобто рішення про заборону слідчий Нечвоглод підписав після публічних заяв кума Януковича Пшонки. А це є черговим доказом того, що для слідчих ГПУ при прийнятті рішень визначальними є команди Януковича, а не норми закону.

Нагадаємо, що нещодавно Європейський парламент ухвалив Резолюцію, у якій рекомендував скасувати Тимошенко підписку про невиїзд, яка обмежує політичну діяльність лідера партії "Батьківщина".

Документи, на які посилається у своїй резолюції Європарламент, ратифіковані Україною, яка є членом Ради Європи, та є обов’язковими для виконання українською владою.

Такі дії також є підтвердженням того, що заяви Януковича про беззастережне виконання Україною та владою усіх зобов’язань, взятих перед ЄС та Радою Європи, розходяться з реальними діями режиму Януковича.

«Такі дії влади можна розцінити як вибіркове правосуддя, або швидше його відсутність. Це відкрите знищення Януковичем своїх політичних опонентів, використовуючи для цього державні органи, начхавши на законодавство», - підкреслив Олександр Кодола.

Сергый СЕМЕНЕНКО



Теги:Батьківщина, Юлія Тимошенко, Чернігів, Європарламент, опозиція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar