реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Від кого не звільнили Україну 69 років тому наші батьки, діди і прадіди?

сь цим 26 жовтня 2013 року в Києві відбувся антифашистський марш і концерт на Європейській площі, організований регіоналами, а українські міста заполонили біг-борди з вітаннями від Президента України з 69-ю річницею визволення України саме від ФАШИСТСЬКИХ загарбників.

Наскільки це відповідає історичній правді?


Судіть самі.


Нагадаю, крім Вермахту Третього рейху, у червні 1941 року в Україну вдерлися ще й війська Угорщини, Румунії. І не тільки цих країн. В цих країнах не було ні фашизму(це- в Італії), ні нацизму(це - в Німеччині).

Здається, настав час знайти іншу формулу для ідентифікації загарбників, які у 1941-1944 рр. плюндрували українські землі.

Пропоную назвати їх, наприклад, країнами антикомінтернівського пакту чи союзниками (сателітами) нацистської (гитлерівської) Німеччини.

Сталінський термін "фашисти" є занадто заполітизованим, звуженим і скомпрометованим комуністичним режимом, путінською Москвою і лукашенківським Мінськом. Адже користуючись тільки цим ідеологічним комуністичним штампом неможливо пояснити савєтсько-фінську і савєтсько-японську війни.

Нагадаю, що Румунія і Угорщина сьогодні не тільки не є братами по соціалістичному табору і Варшавському військовому договору 1955 року, але й є членами військового блоку НАТО.

Не секрет, що в цих країнах поширені реваншистські настрої щодо загарбання території України.
Тож як ми будемо готувати громадян України до захисту непорушності кордонівї України від їх мадярських і румунських реваншистів, якщо наші батьки, діди і прадіди воювали з якимись міфічними фашистами, а не з мадярами і румунами.
Тож треба називати речі своїми іменами.

Не дивно, що теперішня влада олігархів, магнатів, комсомольців і бандитів продовжує його нещадно ідеологічно експлуатувати в своїх інтересах для розпалювання розбрату між українцями.

Сьогодні лайливе слово "фашисти" для комуністів і деяких представників партії влади - це універсальний замінник багатьох, похованих історією комуністично-імперських ідеологічних штампів на зразок: мазепінці, білогвардійці, білополяки, білофіни, петлюрівці, вороги народу, куркулі, буржуазні націоналісти, антисавєтчикі, американські імперіалісти і навіть бандерівці.

Скільки можна бути наївними лохами?

Сергій Соломаха





Коментарі (5)
avatar
1
начала было читать,но дошла до коверкания "савєтсько-фінську і савєтсько-японську війни". А почему не РадянськоЇ ?Или хотя бы Советской? Чому автору приємно спаплюжити мову? Не тількі россійську,а й українську? Це зневага така,чи що? Дурня! Не варто й далі читати....
avatar
2
Жіночко, в українській мові "радянська" -- від слова "рада". А рада була одна -- Центральна. Тут же йдеться якраз про совєти, але аж ніяк не про ради, яких насправді при комуністах уже не було.
avatar
3
Я дивуюсь, у нас завжди у всьому "прокляті" комуняки винуваті, що в Указі президента написано звільнення від фашистських загарбників, що звільнили 69 років тому Україну від коричневої чуми. А тепер ми їм так "завдячуємо"...
avatar
4
Визволителі -- це ті, що визволили і йдуть додому. А окупанти -- це ті, що залишаються і встановлюють свої порядки. Все просто.
avatar
5
Символічно, вдало і багатозначно ортодоксальні КПУшники вибрали гасло "Перепинемо шлях фашистським недобиткам!"
Кого ж не добили фашисти - комуністів?
avatar