реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Вибори на Чернігівщині: попередній результат

Малий відсоток явки виборців у Чернігові пояснюється низькою професійністю членів комісії, що призвело до великих черг. До такого висновку прийшов Геннадій Максак, президент ЧММГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень»
під час підсумкової прес-конференції в Незалежному громадському прес-центрі „Чернігівський вибір”.

Як повідомив Сергій Зозуля – начальник відділу ведення Державного реєстру виборців – всього в Чернігівський області проголосувало 50,5% виборців (450 449 чоловік). Найактивнішими були виборці Сосницького – тут проголосували 67,9% та Срібнянського районів - 65,6% виборців. Найменша явка виборців була в Носівському районі – 43,3%. Щодо міст Чернігівської області, то в Чернігові голосували 39,6 % виборців, в Ніжині – 36,6%, а в Прилуках – 44,4%.

Паралельний підрахунок голосів на всіх дільницях Чернігівської області проводили декілька політичних партій. Під час засідання прес-центру результати озвучили дві партії – партія „Батьківщина” та Партія регіонів. Дані паралельного підрахунку цих двох сил співпадають. Тож за попередніми даними, на виборах до Чернігівської обласної ради за багатомандатним округом (тобто за партійними списками) наступні результати:
Партія регіонів – 21,2%, партія „Батьківщина” – 19,8%, Соціалістична партія – 8,5%, Комуністична партія та Фронт Змін мають приблизно однаковий результат – в районі 6%, Сильна Україна – 3,2%, проти всіх – 3,1%. Щодо попередніх підсумків вибрів за одномандатними мажоритарними округами, то з 50 округів в 28 перемогли представники Партії регіонів, в 7 округах – перемогли представники партії „Батьківщина”, в 6 – Соціалістичної партії України. Народна партія перемогла в 3 округах, партія „Реформи і порядок” – в двох округах, так само як і партія „Сила і честь”. По одному округу перемогли наступні партії: „Сильна Україна” і Комуністична партія.

Що стосується Чернігівської міської ради, то за попереднім підрахунком голосів Партія регіонів набрала 18,1%, „Батьківщина” – 15,8%, „Громадянська солідарність” – 9,2%, партія „УДАР Віталія Кличка” – 7,7%, Фронт змін – 7,5%, КПУ – 6,6%, „Сильна Україна” – 3,8%. Щодо мажоритарних округів, то найбільше перемогло кандидатів від „Батьківщини” – 14, від Партії регіонів – 8.

Щодо виборів чернігівського міського голови, то Олександр Соколов (Партія регіонів) набрав 34,3% голосів виборців, В’ячеслав Лебідь (Батьківщина) – 15,3%, Олег Обушний (Фронт Змін) – 13,8%, Микола Михалевич (Сильна Україна) – 7,31%, Костянтин Іванов (УДАР Віталія Кличка) – 6,52%, Роман Давлеткужин (КПУ) – 5,13%.

Така перемога провладних сил пов’язана з тим, що 60,4% – проігнорували місцеві вибори.
До речі, напередодні одна чернігівська молодіжна громадська організація провела декілька концертів для молоді під гаслом «Вибори, вибори, кандидати п …». В результаті декілька тисяч проукраїнські, демократично налаштованих виборців на вибори не пішло.

Тож мусимо констатувати, чернігівський виборець не знайшов гідних особистостей для того щоб їх підтримати.

Офіційні результати виборів очікуються 5 листопада.

Олександр ЯСЕНЧУК




Теги:КПУ, Батьківщина, Народна партія, Фронт змін, удар, СПУ, Вибори - 2010, Партія Регіонів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar