реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Валентину Мастєрову знову висунули на Шевченківську премію

Чернігівська письменниця Валентина Мастєрова живе в селі, а книги її виходять у Харкові і в Києві. За роман "Тобі скажу", який щойно побачив світ у "Парламентському видавництві", її кандидатуру висунуто на здобуття Національної Шевченківської премії.

Звісно, шансів на отримання мало - скажемо чесно. І не через недоліки чи достоїнства книги - просто ця премія, як і багато інших, вручається шустрішим, проворнішим. А трохи раніше - то й взагалі куплялася- продавалася. І то тими патрійотами, на яких би ніколи й не подумав... Або, як цього року, вона була присуджена поетесі, вірші якої читати просто неможливо, але зате вони - про Бабин яр і трагедію єврейського народу... Чи, як ще раніше, - написав чоловік при Ющенку поему про Голодомор, встиг, золотий- сілєбряний, і премія єсть...

Цього разу премія буде вручена, скоріш за все, дружині Михайла Слабошпицького - Світлані Короненко - Слабошпицькій. Хоча зараз уже цю премію і не продають, але потужна і щотижнева медійна підтримка саме цієї кандидатури свідчить про наміри вручити премію саме пані Світлані.

Але хай собі тішаться - бо й факт висування кандидатури нашої Валентини Мастєрової ( і то вже вдруге) свідчить про таки неперебутній талант. А це головне.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Валентина Мастєрова, Шевченківська премія, українська література


Читайте також



Коментарі (0)
avatar