реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Новгороді- Сіверському вшанували героїв московитсько- української війни

УНовгороді-Сіверському відкривали меморіальні знаки на вшанування земляків, загиблих у московитсько- українській війні 2014-2018 років.

Хвилина мовчання...Валерій Бондаренко, Олег Соломаха, Ігор Гулевський, Ігор Медведь.

Там, де стоїть обелиск ( до речі, безіменний 50 років!) загиблим землякам у Другій світовій війні, відкрито 4 гранітні іменні дошки мужнім новгород-сіверцям, які склали голови на фронті проти московитських агресорів.
На захід, зібравшим не менш 400 мешканців райцентру, прибули батькі та рідні загиблих, керівництво Чернігівського обласного відділення ГО "Єдина родина Чернігівщини" на чолі з М.М. Шанським.

Духовий оркестр з Шостки виконував українські урочисті мелодії. А перед містянами та гостями мали слово голова міста Олег Бондаренко, голова районної рда Руслан Веркмеєнко та голова районної ради В'ячеслав Кауфман .
Виконано кілька серйозних музичних творів. Мене особисто порадував співом сучасного патріотичного естрадного твору Юрій Воробей -начальник міської культури.

Молодець! Вперше у сим краю звучав твір з трендовим, як за своєю філософією, змістом! Чекаємо на продовження!
Відкриття дошок. Звернення матері загиблого та керівника громадської організації М.Шанського.
Вручення подяк новгород- сіверцям, які, на думку представників ГО" Єдина подина...", зробили внесок у шанування пам'яті загиблих земляків.

Рідні Героїв відкривають дошки. Пані Віра Бондаренко- мати Героя московитсько-української війни , капітана ЗСУкраїни Валерія Бондаренка, загиблого 14 серпня 2014 року читає вірш. Національно свідомі люди не стримують сліз. Громада покладає квіти. Лунає Український Славень.

Новгород-Сіверщина- земля, яка межує з московитським ворогом. Немало їх, замаскованих чи відкритих, шастає у сих краях. Не просто тут і з розумінням того, що зветься : хто твій ворог!? Рівно, як і зі вчорашнім "совіцьким союзом". Така собі ностальгія у певному гурті містян.

Тривала московізація, аж до осені 2013 року , без " втрат" не минула і нагадує про себе. Море " вати". Іноді навіть смішно, як для всеукраїнського загалу, слухати думки деяких земляків на події " єтажє наша історія" !?
Але , здається, сьогоднішня подія, тим більше, що у місті є кілька хлопців, пройшовших жорстокі бої з московитами, не може пройти безслідно!

Тож відтепер тут, на зіткненні старих, від часів Гетьманщини -вулиці Козацької і Глухівської( поки Кн. Ігоря),пануватиме дух Героїв війни проти страшного московитського ворога, який не даватиме молодому поколінню новгород-сіверців забувати про славні та звитяжні боїв мужніх попередників- наших земляків- Валерія Бондаренка, Олега Соломахи, Ігоря Гулевського та Ігоря Медведя. Слава Україні- Героям Слава!!!

Борис ДОМОЦЬКИЙ



Теги:російсько- українська війна, Борис Домоцький, Новгород- Сіверський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar