реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

У Ніжині знімають фільм

Столицею греків України назвав Ніжин ініціатор проекту "7 чудес України" Микола Томенко, прибувши в це місто для зйомок фільму. Хоча сьогодні Ніжин більше знають як центр вирощування унікальних огірків – недарма ж у місті огірку встановлено навіть пам’ятник.

«Наразі ми спільно з творчою командою ICTV знімаємо інформаційні матеріали для створення історико- пізнавального, просвітницького фільму, - розповів Микола Томенко. Хочемо показати і туристичний потенціал сучасного Ніжина. Досвід такої роботи показує, що за рік потік туристів збільшувався на 30, а той на 80 відсотків. Показуючи міста і містечка, ми об’єднуємо нашу країну».

Зйомки фільму проходили в університеті, де навчався Микола Гоголь, на колишній Соборній площі, біля будинку Марії Заньковецької та в храмах, побудованих греками – Всіхсвятському і Михайлівському.

До речі, знамениті ніжинські огірки також першими стали вирощувати тут греки, використавши унікальну особливість ніжинського ґрунту з мікрочастинками срібла. Варто додати, що справжні ніжинські огірки ростуть лише в діаметрі 30 кілометрів від міста. "Голос України"



Теги:Микола Томенко, ніжинський огірок, Ніжин, 7 чудес України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar