реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Страйк проти підвищення пенсійного віку

У Франції розпочався масштабний страйк проти запропонованих урядом пенсійних реформ. Про це повідомляє BBC Ukrainian

Перебої, а місцями і повне призупинення, очікуються в роботі громадського транспорту, банків, аеропортів і пошти впродовж наступної доби.

За підрахунками профспілкових лідерів, на вулиці французьких міст вийдуть сотні тисяч працівників приватного та державного секторів.

Основна причина невдоволення - намір влади збільшити пенсійний вік з 60 до 62 років, а вік для отримання повних пенсійних виплат - з 65 до 67 років.
Найбільша профспілка Франції General Confederation of Labour (CGT) заявляє, що запланований страйк буде більш масовим, ніж акції протесту в червні цього року, в яких взяли участь 800 тисяч чоловік.

"Можливо, нас чекає екстраординарний день. Якщо це дійсно буде так, то, швидше за все, ми опинимося за крок від змін", - заявив глава CGT Бернар Тіболт.

Тим часом президент Франції Ніколя Саркозі заявляє, що не має наміру відмовлятися від задуманого. Пенсійні перетворення - одна з основних реформ, які Саркозі має намір втілити в життя за два роки, що залишаються до закінчення його президентського терміну.

Крім того, у понеділок вранці на роботу не вийшли вчителі деяких середніх шкіл, протестуючи проти озвученого владою наміру скоротити 7000 робочих місць у сфері освіти.







Теги:Страйк, пенсійний вік, пенсійна реформа, Франція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar