реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Спіткнулися на ревкомівці

Уже майже півроку працює Робоча група Громадської ради при Ніжинському міськвиконкомі, яка готує пропозиції з повернення історичних назв вулиць міста, перейменування тих назв, які не відповідають духові державотворення. Благо, нещодавно прийнято відповідний закон, який має полегшити вирішення таких, здавалося б, очевидних питань. Та склалося не так, як задумувалося.

Переважна більшість членів робочої групи, а це викладачі університету та співробітники музейних та пам'яткоохоронних закладів, неодноразово голосували за те, щоб залишити імена одіозних діячів минулого:
ревкомівця-більшовика Сивкова, промосковського священослужителя Стефана Яворського, нічим не видатного купця Йоффе. Натомість не знайшлося місця в центральному ареалі Ніжина для письменника Пантелеймона Куліша, меценатів Тарновських, гетьмана Івана Мазепи, вченого Георгія Вульфа, діяльність яких тісно повязана з містом.

Не важко здогадатися, якими можуть бути рішення робочої групи під час перегляду решти назв, що
часто мають імена діячів колишнього комуністичного режиму. З огляду на таку ситуацію, яка засвідчила про непрофесійність та неефективність роботи, директор БФ «Ніжен» Микола Шкурко припинив свою участь в Робочій групі.
( cайт БФ"Ніжен" ).



Теги:Ніжин, БФ Ніжен, перейменування вулиць, Шкурко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar