реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Смолинське протистояння: робітники самі запустили завод

На території Смолинського торфобрикетного заводу загострюється протистояння між його працівниками та новим керівництвом ДП "Чернігівторф". Зранку працівники запустили завод самостійно. Пішов брикет. 4 тисяч тонн видобутого торфу вистачить на два місяці завантаження виробничого цеху.

Працівники торфозаводу і надалі не хочуть бачити на посаді керівника дежпідприємства луганського переселенця Павла Яремка. Останній приїхав на підприємство в супроводі посиленої охорони з охоронної фірми "Донбас", яка складається з колишніх бійців однойменного батальйону. Як повідомляють з місця подій працівники заводу, загалом на території підприємства розташувалося 20 охоронців.

По інший бік протистояння на стороні працівників заводу виступили бійці Чернігівського запасного батальйону ДУК-ПС. На прохання робітників вони вже третій день охороняють підприємство.

Зранку Павло Яремко намагався провести збори працівників. Втім, торф'яники висунули йому вимогу покинути територію заводу і написати заяву про звільнення з посади виконуючого обов'язки керівника "Чернігівторф". Павло Яремко відкинув вимоги працівників і на даний момент залишається на території торфозаводу. Однією з вимог робітників є вимога розірвати інвестиційний договір з ТОВ "Терма-груп".

На переконання людей, фірма має на меті захопити підприємство рейдерським способом, а Павло Яремко є ставлеником "Терма-груп". На завод готовий зайти інший інвестор ТОВ "Інноваційно-фінансова компанія". Її директор Віталій Кучеренко заявив, що готовий інвестувати в підприємство за умови зміни керівництва ДП "Чернігівторф".

Люди налаштовані рішуче. Виробнича лінія працює. Робітники готові продавати торфобрикет. Кажуть, за ним вже вишикувалася довжелезна черга замовників.

Віталій НАЗАРЕНКО

На фото начальник брикетного цеху Микола Мойсієнко



Теги:рейдерство, торфобрикет, торф, смолин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar