реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Симфонія в скрутний для України час

Останньої неділі червня у Трускавці проходив І Відкритий фестиваль-конкурс оркестрів, інструментальних ансамблів і мажореток «Яскрава Симфонія Прикарпаття». У ньому взяли участь 16 колективів з різних областей України.

Заключний конкурс фестивалю проходив у неділю на площі, яку в Трускавці назвали Майданом Незалежності. На місці побував автор цих рядків - хотілося пересвідчитися, що в скрутний для України час не сталося занепаду нашої культури, зокрема, музичного виховання дітей. Уже здалеку було видно, що мої сподівання не були марними - на майданчику усе кишіло, бриніло й гуділо у прямому розумінні цього слова. Колективи виступали почергово на двох сценах - більші просто на площі, менші на літній сцені. Інші учасники фестивалю тим часом готувалися до виступу. В око впали хлопці з духовими інструментами, підходжу до них, випитую: звідки, хто керівник. Знайомлюся уже з керівником духового оркестру, розмовляємо.

- Ми приїхали на фестиваль з міста Ніжина, - розповідає Віталій Карпенко. - Наш духовий оркестр «Ніжинські сурми» діє при дитячій музичній школі вже п'ятнадцять років. В цьому році стали переможцями обласного конкурсу й були нагороджені Першою премією. А тепер ось, приїхали до вас на фестиваль і готуємося до виступу.

Далі Віталій Васильович розповідав, чим і ким знаменитий Ніжин і запросив загостювати до свого міста. На підтвердження своїх слів показав листа з запрошенням, адресованим міському голові Трускавця Руслану Козирю від директора Благодійного фонду “Ніжен” Миколи Шкурка. Керівник дитячого духового оркестру поділився також планами свого колективу на майбутнє.

Поки Віталій Карпенко налаштовував, чи по-музичному, «строїв» оркестр, розмовляю з хлопцями, учасниками колективу. Від одного з них, що тримав у руках баритоновий саксофон, дізнався, що у концерті вони виконуватимуть музику до фільму «Пірати Карибського моря». Хлопці розповіли також, що їм подобається грати на духових інструментах і оркестранти дуже цінують і поважають свого керівника.

На фестивалі у Трускавці цьогоріч ніжинські музиканти вибороли Перше місце у своїй віковій групі ( діти не старші 16 років ). Та головне, що побували у відомому на весь світ місті-курорті, показали себе й інших послухали. Слід додати, що головував у журі на фестивалі-конкурсі народний артист України, головний військовий диригент Генерального штабу Військових Сил України, генерал-майор Володимир Деркач. Планується, що «Яскрава Симфонія Прикарпаття» стане тепер для Трускавця щорічним фестивалем.

Василь КИРИЛИЧ,
спеціально для БФ «Ніжен»



Теги:фестивалі, БФ Ніжен, Трускавець, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar