реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Шотландія хоче незалежності

Лондон та Единбурґ домовились про референдум щодо незалежності Шотландії. Прем‘єр-міністр Сполученого Королівства Девід Камерон та перший міністр Шотландії Алекс Салмонд підписали угоду, яка передбачає волевиявлення жителів Шотландії з цього питання восени 2014 р.

Девід Камерон виступає проти розірвання понад 300-річного союзу, вважаючи, що разом Британія сильніша:

“Ми покінчили із невизначеністю, врахували позицію Шотландії. Чи буде вона у складі Сполученого Королівства, на що я сподіваюсь, чи окремо, вирішення цього питання завжди було для мене ключовим”.

Алекс Салмонд впевнений у перемозі ідеї самостійності:

“Чи вірю я, що народ підтримає незалежність? Так, вірю. Ми переможемо, бо запропонуємо позитивне бачення кращого майбутнього для нашої країни, як в економічному, так і соціальному аспекті. І це бачення суспільства, яке процвітає та вміє співчувати, суспільства довіри, яким Шотландія стане одного дня”.

У бюлетені буде лише одне питання: “Чи бажаєте Ви незалежності Шотландії від Великої Британії” із двома варіантами відповіді.

Ідею відокремлення поки підтримують від 30 до 40% шотландців. Однак через активну кампанію місцевих націоналістів кількість прибічників самостійності зростає.
Відголос



Теги:Незалежність, Шотландія, Велика Британія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar