реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Що його з'їсти на ніч?

Якщо ви хочете схуднути в той час, коли спите -- вдихайте перед сном аромати ефірних олій: м'яти, ванілі, кориці, пачулі або материнки. Використовуйте ці масла для аромолампи, або тримайте флакон з маслом до кожної ніздрі, по черзі, і вдихайте по 3-4 рази. Аромати фруктів: полуниці, вишні, яблука, апельсина, банана також добре знижують почуття голоду.

Якщо все таки хочете їсти -- вибирайте свіжі фрукти (апельсин, яблуко, банан, персик, нектарин, абрикос). Звичайно, банан містить чимало калорій, а апельсин, як цитрусовий, відомий бадьорим ефектом (на ніч не дуже добре), але якщо вже вирішили перекусити, краще це, ніж макарони і котлети. Кавун, звичайно, не так калорійний, але, напевно, Вам відомо його сечогінну дію, та й нирки на ніч краще не навантажувати.

Овочі: огірок, морква, буряк ; гарбуз; стебло селери. Не рекомендується картопля (в будь-якому вигляді). Ідеальний салатик: натерти буряк, моркву і яблуко, приправити крапелькою (!) рослинного масла. Це точно те, що можна з’їсти на ніч: і насититеся, і користь отримаєте. Цей салат очищає організм, добре включити його і в денний раціон.

Горішки. Тільки обережно, в них багато жиру. Але це і забезпечує їх поживність. Кілька горішок мигдалю, кеш’ю та ін наситять і оздоровлять. Головне – довго розжовувати, повільно насолоджуватися. До речі, мигдаль (10 шт. на день) дуже корисний для серця. Волоський горіх не варто їсти на ніч, якщо Ви дійсно голодні, тобто на “порожній шлунок”, тому що цей горіх є досить складною для перетравлення їжею.
Ложечка меду на ніч наситить і заспокоїть нервову систему, допоможе заснути.

Білок яйця відвареного (краще, якщо перепелине, але можна і просте куряче). Вечірня їжа взагалі повинна бути багата білком.
Нежирний курячий бульйон або овочевий. Можна зварити овочевий супчик без солі (взагалі без спецій) і без картоплі. Тут можна: морква, селера, цибуля, помідори, капусту, буряк.



Теги:як схуднути, сон, їжа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar