реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Що бажали і прогнозували відомі чернігівці на Новий рік?

Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова:
«Для мене велика честь працювати міським головою такого великого та древнього міста, з чудовими мешканцями та надзвичайним потенціалом та майбутнім! Кожній сім’ї, кожному чернігівцю в Новому 2017 році бажаю любові, здоров’я, злагоди. А Україні і Чернігову бажаю миру, процвітання та впевненої ходи у завтра».

Євстратій, архієпископ Чернігівський і Ніжинський:
«Зазвичай традиція зустрічі Нового року пов'язана з очікуваннями кращого. Мовляв, у році, що минає, було так собі, а от у наступному нехай буде о-го-го!

Природа наших бажань є такою, що вони завжди є більші від того, що ми маємо зараз. Але якщо ми будемо постійно лише порівнювати те, що ми маємо, з тим, чого би нам хотілося – це вірний шлях до розпачу (депресії) через незадоволення. І гонитва за "птахом щастя затрашнього дня" забиратиме радість від сьогодення.

Христос у Євангелії попереджує не робити цього, а мати радість від того, що є сьогодні. "Досить з кожного дня турботи своєї". Тому ми у ранковій та вечірній молитві дякуємо за все добре, що маємо та просимо прощення за зле, що вчинили.

На межі літочислення ми дякуємо за все, що Господь послав нам доброго в році, що минає, і просимо благословення у наступному. Безперечно, що нам хотілося б більшого і кращого – але насправді маємо багато і багато приводів подякувати за те, що було у 2016 році. І саме у цьому – подякувати Богу, оцінити все добре, що сталося минулого року, як і все погане, що могло статися, але від чого нас Бог і мудрість вберегли – я вбачаю сенс святкувань.

Тож слава Богу за все, що Він подав нам у минулому, і нехай 2017 рік буде не гіршим, а всі випробування, які він принесе – зроблять нас лише міцнішими та здатними краще розрізняти Боже зерно від полови тимчасової марноти».

Ірина Березинець, підприємець і волонтер:
«Закінчується 2016 рік. Згадаю скільки зроблено, не віриться, що стільки встигли. Побули в Ізраїлі. Зустрілись через 30 років з однокласниками. Разом з роботодавцями провели з’їзд бізнесу. Покаталися з Оскаром на лижах. Отримала високу державну нагороду. Привітала Жіночу Лігу з 15 -річчям. Провели з «Єдиною родиною Чернігівщини» з працівниками освіти «круглий стіл» з патріотичного виховання. Посадили Алею дубочків на світлу память за загиблими в АТО. Майже кожен місяць працювали з ВГО МСБ "ФОРТЕЦЯ" в Київі. Відпрацьовували в робочій групі з представниками ДФС зміни до звітності з ЄСВ. Возили діток загиблих до Київа в музеї.Святкували Пасху з друзями з Дніпра.. Поминали загиблих в АТО на Яцево. Виступала на спартакіаді серед депутатів. Відвідували з ЄРЧ Батурин. Встигала між справами по гриби. Своїми ручками вирощувала квіти. Відкрила для себе нові місця на озері Ворона. Пройшли на байдарках в похід по Десні. Організували флешмоб для родин загиблих. Дякували мешканці міста за відремонтований внутріквартальний проїзд. Разом з ЄВЦ та іншими провели Всеукраїнський захід для родин загиблих в АТО. Озвучили на прес-конференції в Київі проблемні питання по родинах загиблих.Закохалися в Латвію і Литву, зустрілися з друзями. Навчалася в Миколаїві на тренінгу. Відвідали з родинами загиблих Новгород-Сіверський. Розробляли Програму підтримки МСБ в Чернігові. ВІтали колегу з весіллям. Отримала приємні враження від Седнівської осени. Проводили семінари для бізнесу. Підтримали Жіночий форум.Провели суботник на районі. Провели «круглий стіл» "ГРУЗ 3200"…. «

Сергій Павленко, заслужений журналіст України, головний редактор журналу «Сіверянський літопис»:
«Шановне товариство! Вітаю авторів та читачів з Новим роком і №6 журналу "Сіверянський літопис"!
http://www.siver-litopis.cn.ua/arh/2016/06_16.pdf»

Василь Чепурний, журналіст, почесний голова чернігівської "Просвіти":
"Кожен рік, коли його проводжають, називають важким, складним, непростим. Але цей точно був таким хоча би через війну, що триває досі. На жаль, буде вона ще в наступному році. Зате 2017 рік буде початком розпаду Російської Федерації, що для нас, українців, теж непросто. Адже бажаючи відомщення історичних кривд, маємо дбати, щоб не було з Росією, як у Шевченка: "Хвалитесь, що Польща впала? Правда ваша - Польща впала та й вас придавила".
Тож у 2017 році лишаймося на чатах України!
А наразі - добра, сродної праці і затишного дому!"



Теги:Владислав Атрошенко, Євстратій, Ірина Березинець, новорічні вітання, Сергій Павленко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar